• Studii astrologice personalizate

 • Foto: https://flic.kr/p/qjbypx

  Good karma, bad karma. Doar karma. Dezbaterea continua :), as putea spune, teoriile abunda, emise de specialisti, nespecialisti, de initiati, de neinitiati, dar si de persoane care constient sau inconstient incearca sa gaseasca justificari pentru propriile esecuri sau abuzuri comise asupra celor din jur.

  Nu cred ca venim la incarnare pentru a ne plati polite unii altora, ci pentru a evolua. Pentru aceasta avem nevoie de lectii care sa fie in concordanta cu ceea ce ne-am asumat inainte de a veni in planul terestru si in acord cu vârsta pe care o are sufletul nostru. Participam activ la viata unui Univers care are la baza, ca lege de capatâi, Iubirea.  Legea karmica, a cauzei si efectului se intemeiaza tot pe aceasta si nu pe scosul ochilor. Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului spune Ezechiel, ci doreste ca acesta sa revina pe calea cea dreapta, sa aleaga in asa fel incât sa evolueze fara a produce dezastre in jur, ci contribuind activ la intreaga creatie. Desigur, daca privim in jur, e clar ca nu se petrece acest lucru.

  Dar atunci când ajungem inapoi in Cer la dreapta judecata, ca sa folosesc imaginea clasica, si analizam faptele derulate pe Pamânt nu se pun in balanta faptele altora. Pusi in fata unei situatii in care am adus prejudicii altcuiva, va conta doar contributia noastra, atitudinea si actiunea noastra in situatia respectiva, motivatiile care ne-au pus in miscare. Degeaba vom spune ca e vina vecinului pentru ca a spus sau a facut una sau alta sau ca e vina sotului sau a sotiei, a societatii si asa mai departe. Sau pentru ca aceasta ne era karma. Acei oameni pe care incercam mereu sa dam vina pentru propriile noastre neputinte au aparut in viata noastra tocmai ca sa ne ghideze spre drumul nostru. Daca vine intr-o zi un om si spune „hai sa furam” sau „hai sa ucidem”, unii vor raspunde pozitiv indemnului, altii isi vor vedea de o viata cinstita, eventual vor face un efort de a convinge raufacatorul ca nu e bine ce face. Avem astfel libertatea de a alege, chiar si in cele mai negre dintre situatii, când totul pare pierdut.

  Daca in viata noastra apare un om abuziv, explicatiile pot fi multe si se judeca foarte atent in functie de foarte multe lucruri. Poate fi pentru ca noi la rândul nostru sa ne constientizam propria agresivitate si tendinta de a abuza pentru a o putea indrepta, poate fi pentru ca avem tendinta de a deveni dependeti emotional si/sau financiar si ne-am propus sa ne descoperim valoarea interioara si sa fim pe picioarele noastre. Sau ne-am propus sa invatam lectii legate de abuzul de putere. Lista poate continua. Sa spunem ca abuzatorul este o victima a noastra din alta existenta. Datoria fata de el nu se plateste suferind acelasi tip de abuz din partea sa, ci intelegând unde am gresit. Pus in acelasi context cu noi, abuzatorul are la rândul sau de invatat o lectie, deci este direct raspunzator pentru faptele sale. Aceea de a utiliza corect puterea in raport cu ceilalti, deci si cu noi. El poate alege intre a manifesta acelasi tip de agresivitate sau abuz manifestat de noi fata de el in trecut sau poate gasi alta cale de a ne ajuta sa constientizam unde am gresit. Depinde iarasi de foarte multe lucruri.

  Astfel, nu putem justifica un comportament agresiv sau anormal asa: „probabil i-am gresit cu ceva in viata precedenta si acum imi merit pedeapsa” sau „probabil merit sa ramân in aceasta relatie toxica” etc. Important este sa constientizam de ce suntem in acea situatie. Putem incerca sa explicam si persoanei abuzive. Si asta mi s-ar parea o cale logica, evolutiva de a inchide un conflict, o rana, de a invata o lectie sau de a ne cultiva calitati fizice si spirituale. Dar daca explicatiile noastre nu gasesc un teren propice, este mai indicat sa ne vedem mai departe de propria existenta si evolutie, fara resentimente, fara ura, fara a arunca vinovatii in dreapta si in stânga sau spre noi insine. Important este sa devenim pe zi ce trece constienti de ceea ce avem de facut si sa lucram cu noi insine. De asemenea, ideal ar fi sa cerem ajutor atunci când nu ne descurcam singuri, când ranile sunt adânci si grele, când ne cuprinde teama si indoiala. Exista consilieri de atât de multe tipuri, cu atât de mult har si deschidere. Deci, „Cere si ti se va da”.

  Nu venim aici sa ne platim polite, ci sa evoluam si sa echilibram un conflict, sa vindecam o trauma care persista de cine stie câte existente sau e poate doar rezultatul unei actiuni necugetate de o viata in urma. Desigur, nu e simplu. De multe ori circumstantele sunt altfel decât am considerat la reincarnare (nu putem sti dinainte care sunt alegerile pe care le vor face altii pentru ca toata lumea are liber arbitru), dar fiecare are responsabilitatea de a da tot ce are mai bun. Si ca sa dea trebuie sa devina constient ca are de unde sa dea, ca poate.

  Unul dintre exemplele pe care obisnuiesc sa le dau clientilor care doresc interpretari astrologice karmice este urmatorul. Daca un om a ales sa fie mercenar, intr-una din vietile sale anterioare, asta nu inseamna ca in toate incarnarile sale viitoare va manifesta tendinte criminale. A lupta in razboi, chiar si numai pentru bani, ne poate invata disciplina, curaj, loialitatea fata de tabara aleasa, bunatate si camaraderie, dobândim abilitatea de a ne descurca in situatii limita, invatam despre moarte, despre suferinta, despre puterea asupra celorlalti. Depinde apoi de fiecare ce alege sa manifeste din toate acestea mai departe. Daca revenim intr-o incarnare in lumea moderna, acolo unde nu mai exista razboaie cu sabia in mâna, conditiile de lupta sunt recreate de Univers in alt mod pentru a ne provoca, pentru a ne ajuta sa ne activam calitatile, nu sa manifestam doar defectele. Poate fi o familie cu probleme, poate fi un anturaj agresiv sau inselator, pot fi vesnice neimpliniri profesionale, conflicte care se nasc intre noi si ceilalti mai putin fizic (nu ne luam neaparat la bataie) si mai mult in plan sufletesc. Acela si conteaza, de fapt. Sufletul este esenta noastra, poarta in el o colectie impresionanta de informatii, din care noi descoperim si alegem ce manifestam. Desigur, nu este deloc usor, iar viata este o calatorie spre noi insine si spre Dumnezeu care ne ajuta sa dezgropam in adâncul nostru calitatile de care avem nevoie pentru a ne indrepta defectele. Acest lucru inseamna lucru cu noi insine in primul rând, indiferent de ceea ce fac ceilalti.

  Pentru cei care invata sau sunt interesati de astrologie as vrea sa mai spun ca personal consider ca o tema natala nu reprezinta un program care ne conditioneaza destinul pozitiv sau negativ, o combinatie de energii care sa ne tina prizonieri pe anumite frecvente, nu reprezinta un tipar care sa ne faca tributarii unor atitudini. Decât daca in ciuda tuturor semnalelor pe care le primim din jur si din noi insine ne incapatânam sa ramânem blocati si sa tot reciclam ceea ce am facut in trecut. Bagajul karmic cu care venim in fiecare existenta (atitudini, sentimente, evenimente, obiceiuri) ne poate trage spre un trecut care ni se pare confortabil pentru ca e stiut, chiar daca nu constientizam acest lucru si chiar daca acel trecut e departe de a fi fost armonios. In astrograma il reprezinta Nodul Sud. Acest bagaj poate fi insa folosit constient si constructiv pentru a urma directia Nodului Nord sau menirea noastra in aceasta existenta.

  Toate aspectele/elementele dintr-o astrograma functioneaza ca un intreg si reprezinta cel mai important instrument de lucru pe care il primim. Un instrument pe care sa il punem la lucru in favoarea si nu impotriva noastra.

   

  Pentru consultatii de astrologie karmica ma puteti contacta la adresa astrologie@astroland.ro