• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada:  20 mai – 20 iunie
  ElementAer
  Calitate: semn Mutabil
  PolaritateMasculin
  Verba gândi
  Planeta guvernatoareMercur
  MetalMercur
  CuloareViolet, policromie

  PORTRET

  În perioada 20 mai – 20 iunie, Soarele traversează zodia Gemenilor, al treilea semn zodiacal. După forţa brută (uneori brutală), de foc, a lui „a fi” (Berbec) şi senzorialitatea şi posesivitatea de pământ (Taur), avem de-a face cu intelectul, cu înmagazinarea de informaţii pentru a domina prin înţelegere a Gemenilor. Iată primul semn de Aer, primul semn dublu, reprezentat mitologic de Castor şi Pollux. Ideograma Gemenilor reprezintă doi stâlpi legaţi împreună, simbolizând printre altele dualitatea care coexistă în nativii acestui semn zodiacal. Stâlpii înţelepciunii, fizicul şi metafizicul, spiritul şi trupul, lumina şi întunericul, ignoranţa şi ştiinţa, viaţa şi moartea coexistă şi pulsează împreună. Pollux s-a născut nemuritor şi dotat cu o imensă forţă fizică, în vreme de Castor era muritor, dar dotat cu o inteligenţă peste medie. Cei doi se completează reciproc, echilibrând defectele şi calităţile celor două extreme.

  În caracterul Gemenilor, această polaritate se regăseşte în capacitatea lor de a vedea în acelaşi timp ambele feţe ale medaliei şi de a le descrie şi înţelege concomitent, cu rapiditate şi claritate. Ceea ce îi animă, ceea ce îi motivează, calitate şi defect în acelaşi timp, este curiozitatea. Vor să ştie, să facă schimb de informaţii, să experimenteze, să întrebe, să comunice, dar sunt inconstanţi, instabili. Ceea ce decid azi se poate schimba mâine sau poate chiar peste cinci minute dacă apare ceva mai interesant. Gemenii trebuie să experimenteze ambele extreme integrate în personalitatea lor pentru a putea ajunge la un moment dat echilibraţi sau mai echilibraţi. Cum orice semn zodiacal include un tip pozitiv şi un tip negativ de nativi sau un tip evoluat şi unul neevoluat, Gemenii par să ilustreze uşor acest lucru. Putem găsi printre cei născuţi sub acest semn zodiacal erudiţi, iar la cealaltă extremă superficiali care fac de toate şi în esenţă nimic, putem găsi persoane izolate în muncă de cercetare şi persoane versatile gata să profite de naivitatea altora pentru a-şi atinge scopurile vădit materialiste. Dar, mai există şi acel tip care include toate aceste tendinţe extreme, care te cucereşte şi te exasperează în acelaşi timp cu multitudinea de faţete pe care ţi le expune ameţitor, în jumătate de oră de conversaţie. Gemenii se adaptează foarte uşor oricărei situaţii, sunt flexibili, comunicativi, joviali şi sociabili. Nu are rost însă să încercaţi o dispută verbală cu reprezentanţii acestui semn zodiacal. Nu le place să piardă în duelurile verbale, în schimbul de idei şi de argumente. Chiar dacă le veţi demonstra negru pe alb că se înşală o vor ţine pe-a lor invocând tot felul de teorii, ridicând tonul şi poate folosindu-se chiar de ironii mai mult sau mai puţin subtile. Şi, în 99% dintre cazuri, veţi constata că au putere de convingere folosindu-se de abilităţile verbale, de o strângere de mâna şi un zâmbet larg, va vor pătrunde cu privirea jucăuşă şi veţi bate în retragere.

  Adaptabilitatea poate fi şi ea defect şi calitate în acelaşi timp, deoarece mulţi Gemeni devin influenţabili. Nu mai ştii dacă acţionează din convingere sau din interes, din dorinţa de a impresiona, de a se face plăcuţi. Ştiu să întoarcă situaţia în favoarea lor prin darul oratoric de care dispun şi ştiu să-şi ascundă adevăratele intenţii. Adevărul e că uită şi ei uneori care au fost acestea, deoarece curiozitatea îi face să-şi schimbe mereu priorităţile, motivaţiile, strategiile, teoriile. Dacă ieri te convingeau că albul e negru, e posibil că azi să impună teoria că negrul e alb.

  Au mereu ceva de făcut, ceva de descoperit, de citit, de comunicat, de scris, aşadar viaţa socială este foarte activă şi palpitantă. Gemenilor le plac distracţiile, le plac ieşirile în lume, fie că e vorba despre bibliotecă sau bar. Desigur, ideal ar fi să-şi poate expune cele mai serioase şi bine întemeiate idei, într-un loc plin de oameni, cu muzică, dans şi, de ce nu, băutură.

  Gemenii sunt firi cameleonice, dar timide sau cu destul de puţină încredere în forţele proprii, fapt mascat de ironie şi sarcasm.

  ACTIVITĂŢI

  Gemenii sunt guvernaţi de planeta Mercur, în mitologia greacă Hermes, planeta intelectului şi a comunicării, a comerţului. Hermes era mesagerul, zeul cu aripi la picioare, cel care guverna peste păstori şi peste hoţi, peste comerţ, drumuri şi mişcare fizică, dar şi peste scris, citit, aritmetică şi geometrie. Persoanele născute în Gemeni sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a face mai multe lucruri în acelaşi timp cu plăcere şi precizie. Sunt firi intelectuale, prin natura lor şi, ca şi celelalte două semne zodiacale de Aer, Balanţa şi Vărsătorul, Gemenii reactionează intelectual la tot ceea ce experimentează. Toate situaţiile pe care le întâlnesc trebuie trecute prin filtrul gândirii obiective.

  Munca de secretariat nu ridică probleme. Cu telefonul într-o mâna şi pixul în cealaltă, Gemenii îşi fac treaba eficient, vorbesc cu clientul de la celălalt capăt al firului, în timp ce taie o chitanţă sau scriu o factură şi dau ordine colegilor de birou, se gândesc ce să facă diseară, cu ce prieteni să se întâlnească şi lista poate continua la nesfârşit. De aici e limpede de înţeles că Gemenilor nu le place rutina, dar, ca defect, poate fi menţionată dispersia, imposibilitatea de a duce lucrurile la bun sfârşit pentru că apare mereu ceva mai nou şi mai interesant.

  Unul dintre defectele lui Mercur afectat de o poziţie negativă sau de aspecte nearmonioase poate fi tendinţa spre bârfă şi „darul” de a vorbi incredibil de mult, dar fără mesaj, fără conţinut sau fără abilitatea de a spune ce vrei să spui (de unde poate şi note astronomice de plata la telefon). Cei mai mulţi Gemeni stăpânesc bine arta vorbitului (mulţi au abilitatea de a învăţa mai multe limbi străine). Combinată cu abilitatea de a-i convinge pe ceilalţi, de a-i manipula şi cu imaginaţia, îi face foarte buni politicieni sau scriitori de valoare, buni predicatori sau misionari care atrag fără probleme zeci sau sute de adepţi. Semnul Gemenilor este considerat semnul scrisului şi al presei şi vom întâlni foarte mulţi Gemeni care lucrează cu mult succes în afaceri legate de publicitate, documentare, în birourile de presă ale diverselor instituţii mai mult sau mai puţin politice. Nativii acestui semn se pricep la a ticlui, la a scrie discursuri, la a crea logo-uri, la a crea imagini pentru sine sau pentru alţii, la a menţine relaţiile cu clienţii, beneficiarii etc. O altă ramură importantă care intră sub influenţa lui Mercur şi în care Gemenii excelează este comerţul. Mica şi/sau marea iniţiativă îi caracterizează pentru că Gemenii ştiu să vândă, să promoveze. La extrema negativă, acest talent poate crea escroci de foarte mare valoare, falsificatori, hoţi. Gemenii ştiu să disimuleze, să imite, să joace roluri pentru a-şi atinge scopul. Chiar dacă multă lume îi caracterizează ca fiind căutători fără ţintă, superficiali şi total de neîncredere, Gemenii au un scop final. Unul idealist. Poate că vor să le aibă pe toate în acelaşi timp: faimă, bani, familie, carieră. Dar chiar de-ar fi aşa, nu ar fi de ajuns. Imaginaţia şi curiozitatea îi împing mereu înainte, spre schimbare, investigare. Nu-şi bat capul cu trecutul şi nu se îngrijorează prea mult în legătură cu viitorul, ci trăiesc cu maximă intensitate clipa prezentă, ştiind că în felul acesta fac oricum paşi mici spre viitor.

  Nativilor le place să aibă oameni în subordine, pe care să-i înveţe şi pe care să-i pună să facă ceea ce ei au lăsat neterminat, pentru că, aşa cum am mai spus, nimic nu este mai interesant decât a sări de la un proiect la altul; atât în viaţă personală cât şi în afaceri.

  Printre meseriile asociate zodiei putem nominaliza: comis-voiajor, editor, scriitor, funcţionar de birou, secretar, jurnalist, şi domenii precum transportul, turismul, comunicaţiile şi comerţul.

  Gemenii se pricep la negocieri, la a explica pe înţelesul tuturor, la a lua decizii rapide, la a face speculaţii. La ei veţi găsi înţelegere dacă aveţi nevoie de un barter, de un schimb de resurse sau informaţii. Le place să fie mereu ocupaţi, să fie înconjuraţi de tehnică modernă, să aibă mereu ceva de făcut, să se deplaseze în scurte călătorii.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENIE

  Gemenii sunt genul de oameni care nu au prieteni foarte apropiaţi, ci mai degrabă un cerc foarte mare de cunoştinţe, amici – amici de pahar sau de spargeri, amici de mers la film sau la biblioteca etc. Gemenii se pricep să-şi facă multe cunoştinţe, dar nu prieteni.

  Ştiu să te asculte, să te facă să vorbeşti despre cele mai ascunse secrete ale tale, dar nu-ţi vor dezvălui prea multe despre viaţă lor particulară, despre intimitate etc. Mereu tineri şi sprinţari, indiferent de vârstă, Gemenii sunt lideri în ceea ce priveşte distracţia, deschiderea spre numeroase flirturi şi aventuri, indiferent dacă sunt căsătoriţi sau nu. Le place să fie liberi şi să trăiască intensitatea momentului, mai mult decât să-şi bată capul cu responsabilităţi pe termen lung. Nativii acestui semn sunt specialişti în a avea mai multe relaţii sentimentale în acelaşi timp, în a se îndrăgosti de două, trei (sau cine mai ştie câte) persoane în acelaşi timp. Curiozitatea se manifestă deci şi la nivel emoţional, sexual – Gemenii trebuie să exploreze. Dacă sunteţi adepţii relaţiilor de lungă durată, stabile şi sigure, nu este foarte indicat să alegeţi un partener născut în Gemeni pentru că este schimbător şi imprevizibil. Gemenii ştiu să facă foarte multe trucuri pentru a-şi atinge scopurile sentimentale, le plac intrigile şi aventura. Apreciază la partenerii sentimentali aspectul fizic, dar mai ales agilitatea intelectuală şi, deşi nu par sau nu lasă să se întrevadă asta, sunt sentimentali. În străfundul lor, Gemenii simt în permanentă nevoia de afecţiune şi de amiciţie, dar, paradoxal, şi de schimbare.

  BANI

  Gemenilor le place să se ocupe de multe lucruri în acelaşi timp, aşadar este posibil să aibă mai multe locuri de muncă, implicit mai multe surse de bani. Nativii acestui semn zodiacal îşi fac rareori griji legate de finanţe. Ştiu să-şi organizeze bugetul şi nu vor fi niciodată zgârciţi atunci când vine vorba despre cheltuielile pentru nevoile personale. Vor şti cum să facă în aşa fel încât să aibă facturile plătite la zi şi să le rămână şi de haine elegante pentru petrecerea de la finele lunii, spre exemplu. Sunt încrezători în puterea lor de convingere şi ştiu că dacă ajung într-un moment de criză vor îndupleca pe cineva să-i ajute, să-i împrumute, să-i sponsorizeze. Trec şi ei, ca mai toate semnele zodiacale prin momente de zgârcenie, dar de obicei îşi pierd capul când vine vorba despre relaţiile sentimentale şi atunci cheltuie fără discernământ. Mulţi o fac din dorinţa de a-şi păstra prietenii sau iubiţii/iubitele, dar nu e o metodă eficientă.

  Şi mai este un lucru căruia Gemenii îi rezistă, în general, cu greu: promoţiile. Dacă e o reducere de preţ undeva sau o ofertă promoţională, Gemenii vor lăsa deoparte orice prudenţă şi vor alerga spre ea convinşi fiind că fac o afacere super. De obicei, după ce euforia trece, în patrimoniul Gemenilor rămân o serie de lucruri ieftine, e drept, dar inutile.

  SĂNĂTATE

  Gemenii guvernează umerii, braţele şi mâinile, sistemul respirator, fibrele nervoase. Cele mai vulnerabile părţi ale corpului sunt braţele, plămânii şi sistemul nervos. Gemenii sunt mereu în acţiune, activitatea mentală este foarte energică, fluxul mental rapid, ceea ce poate duce la insomnii şi de aici probleme legate de sistemul nervos.

  Nativii se mai pot confrunta cu afecţiuni ale plămânilor, probleme de respiraţie şi alergii respiratorii. De aceea, se recomandă ca persoanele născute sub acest semn să-şi acorde suficient timp de odihnă pentru minte şi corp. Partea bună este că Gemenii trăiesc în general detaşaţi de majoritatea lucrurilor care pe alţii îi aruncă în depresie sau le cauzează crize existenţiale. De aceea, au șansa de a trăi o viaţă fără stres, de a reuşi mai repede în afaceri şi de a lăsa cu uşurinţă în urmă orice complicaţii generate de viaţa afectivă. Nici boala nu o iau foarte în serios, cu gândul mereu la acţiune şi la dorinţa imperioasă de a se mişca; sunt foarte motivaţi să se facă repede bine, să nu zacă în pat pentru că asta nu înseamnă nimic altceva decât izolarea pe care o urăsc atât de mult.

  Gemenii care sunt nevoiţi de boală să stea acasă vor avea probabil o factură uriaşă la telefon pentru că vor simţi nevoia să comunice, să rămână în legătură cu ceea ce se petrece la birou sau în cercul de amici.

X