• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada: 22 septembrie – 23 octombrie
  Element: Aer
  Calitate: semn Cardinal
  Polaritate: Masculin
  Verb: a echilibra
  Planeta guvernatoare: Venus
  Metal: cupru
  Culoare: bleu-verde

  PORTRET

  Balanţa se desfăşoară în intervalul 22 septembrie – 23 octombrie, fiind al şaptelea semn al zodiacului şi reprezintă echilibrul, justiţia, pacea, relaţiile cu ceilalţi. Dacă primele şase semne ale zodiacului reprezintă evoluţia individuală, descoperirea şi înţelegerea individuală a universului, a vieţii,  Balanţa reprezintă parteneriatele, echilibrul dintre individual şi societate, dintre eu şi ceilalţi. Ca şi celelalte două semne de Aer, Gemenii şi Vărsătorul, Balanţa este un semn prin excelenţă intelectual, dar fiind guvernată de Venus, ea reprezintă echilibrul care trebuie găsit între emoţional şi raţional. Persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt personalităţi fermecătoare şi alunecoase, oscilante între cele două extreme simbolizate de talerele balanţei. Desigur, indivizii evoluaţi reuşesc să ajungă la echilibru şi la o personalitate armonioasă, în vreme ce tipul neevoluat sau negativ poate fi rece, distant, calculat, înşelător, excesiv de orientat spre relaţii amoroase de scurtă durata cu mai mulţi parteneri în acelaşi timp. Pentru a reuşi în viaţă, Balanţa se foloseşte de farmec şi inteligenţă, ţese intrigi, întinde capcane, totul cu zâmbetul pe buze, fără să se dea de gol, fără să dea de bănuit. Oscilaţiile de stare, atât de caracteristice acestui semn zodiacal, nu fac decât să deruteze adversarii, să-i lase nepregătiţi în faţă următoarei mişcări bine calculate de Balanţe, astfel încât acestea preiau controlul imediat. Desigur, nu orice „crimă” este perfectă, iar planurile mai dau greş, iar atunci Balanţele devin tenace, agresive, dar nu fizic şi verbal. Jignirea sau agresiunea psihologică mai degrabă vor fi foarte frumos împachetate şi servite cu zâmbetul pe buze şi un limbaj mieros şi politicos, calm. Desigur, această falsitate şochează pe mulţi, îi înfurie şi îi destabilizează. Prima reacţie este să-ţi ieşi din sărite şi să înjuri româneşte dezgustat de atâta ipocrizie. În acest caz, Balanţa te va privi cu dezgust, cu aroganţă şi superioritate, reproşându-ţi că eşti necivilizat, agresiv şi lipsit de educaţie.

  Balanţelor nu le plac confruntările directe de niciun fel, caută să cucerească „teritoriile” prin mijloace paşnice, tactice, diplomatice. Dacă observă că situaţia devine periculoasă sau nu mai e nimic de câştigat de acolo, şterg putina, renunţă fără nici un fel de explicaţie şi fără să dea de bănuit. Aşa vă puteţi trezi într-o bună zi fără soţ/soţie sau partener de afaceri.

  Tipul evoluat de Balanţă chiar îşi doreşte însă o lume mai frumoasă, atât estetic cât şi moral, şi depune toate eforturile pentru a aduce armonie în jur şi pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Preferă să lucreze în parteneriat, are nevoie de parteneriat, dar detestă aglomeraţia, îngrămădeala. Este preocupat să aibă o poziţie socială bună şi are toate şansele să o obţină prin graţie, maniere elegante, spirit conciliant şi înţelepciune.

  În căutarea echlibrului, cei mai mulţi nativi ai zodiei Balanţă oscilează în permanență, nu se pot decide rapid, talere urcă şi coboară cu rândul: calm – nervos, politicos – certăreţ, obiectiv – înceţoşat, conciliant – arţăgos. Totul în căutarea armoniei, a căii de mijloc, a celei mai juste metode de a atinge scopul propus, a fairplay-ului relațional.

  Nivelul lor energetic oscilează ciclic, am putea spune. Trec de la perioade de muncă energică, de culcat în miezul nopţii şi trezit cu noaptea în cap, la perioade în care nu-i poţi convinge să facă nimic. Lâncezesc retraşi cu o carte în mâna ori în faţă televizorului, ori experimentând ceva casnic. Când bateriile s-au reîncărcat, Balanţele noastre sunt din nou pe baricade, ducându-şi la bun sfârşit îndatoririle, păstrând ordine şi echilibru în toate.

  Nativii acestui semn sunt cei care joacă rolul de arbitru în orice dispută, îşi vor concentra forţele în a descoperi adevărul, în a da răspunsul cel mai bun, cel mai argumentat, după ce au cântărit atent toate detaliile. Aşadar, nu încercaţi să-i grăbiţi, să-i presaţi să ia o decizie, să facă o schimbare, indiferent dacă este vorba despre afaceri sau sentimente. Nu veţi face decât să le treziţi încăpăţânarea, pentru că nimic nu detestă mai mult Balanţele decât nerăbdarea.

  ACTIVITĂȚI

  Balanţa este guvernată de planeta Venus, planeta frumuseţii, a armoniei, a iubirii. Pentru Balanţe frumuseţea este esenţială, în toate formele ei. O carte bună, un aranjament floral, un parfum fin, o camera amenajată cu gust, o operă de artă pot contribui la starea de bine, de inspiraţie sau de relaxare a persoanelor născute sub influenţa acestui semn zodiacal. Cele mai multe Balanţe sunt dependente de obiecte luxoase care să contribuie la crearea unei atmosfere perfecte acasă şi/sau la birou. Într-un mediu haotic, aceste persoane pot deveni nervoase sau deprimate, nu se pot concentra şi nu-şi găsesc locul.

  Cum raporturile interumane joacă un rol esenţial în viaţa Balanţelor, le putem găsi lucrând în orice domeniu care implică relaţii cu publicul, consiliere psihologică, mediere, publicitate. Domeniile artistice sunt însă la fel de potrivite: pictură, actorie, design interior, consilier de imagine, stilist, proprietar de galerie de artă, organizator de evenimente. Dacă tot am menţionat importanța relaţiilor interumane ar trebui să precizez şi faptul că multe Balanţe sunt dependente de gura lumii. Doresc atât de mult să fie apreciate, aprobate, încât pot deveni mult prea uşor influenţabile şi prea dispuse la compromis. Le preocupă imaginea personală, iar una dintre activităţile preferate este aceea de a se studia în oglindă, de a crea gesturi care să impresioneze, de a realiza cel mai bun machiaj, de a găsi o cravată care să se asorteze perfect.

  Revenind la abilităţile care le pot propulsa pe Balanţe în afaceri, putem menţiona puterea de concentrare, profunzimea, perspicacitatea, obiectivitatea, capacitatea de a vedea toate fețele unei situaţii. Dorinţa de a ajuta oamenii, de a aduce dreptatea, de a instaura justiţia îi poate face pe nativii acestui semn să îmbrăţişeze meserii precum judecător, avocat, procuror, asistent social. Judecată armonioasă le ajută pe Balanţe să elaboreze strategii deosebite în aşa fel încât victoria să le revină fără înfruntări sângeroase.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENIE

  Relaţiile sentimentale reprezintă una dintre cele mai importante priorităţi din existenţa Balanţelor. Ele pot chiar să neglijeze importante proiecte de afaceri sau responsabilităţi de la birou, cu gândul la persoană iubită, la cum să facă o nouă cucerire sau cum să repare ce nu merge bine în plan intim. Sentimentele şi simţurile joacă un rol important în viaţa acestor nativi, chiar dacă sunt atent secondate de mental, de intelect. Balanţele detestă singurătatea şi se deprimă dacă nu au pe cineva alături. Asta nu înseamnă că se numără printre fidelii zodiacului. În plan sentimental şi amical, Balanţele oferă mult, dar şi aşteaptă foarte mult înapoi. Nu se vor afişa în prezenţa unei persoane prost îmbrăcate sau lipsite de spirit. Puteţi conta pe sprijinul lor, dar nativii acestui semn aşteaptă permanente dovezi ale sentimentelor dvs., permanentă atenţie, suport, alint, delarații din care să reiasă clar ce simțiți pentru ele. Dacă relaţia sentimentală nu este suficient de voluptuoasă sau apar semne de conflict, Balanţele au tendinţa de a se retrage, de a cauta altceva mai bun. Nu le place să aibă de-a face cu situaţii neplăcute, cu partea urâtă a vieţii, cu complicaţiile. De aceea, multe persoane născute în această zodie preferă să trăiască într-o superficială armonie, prefăcându-se că nu există probleme, decât să discute pe faţă despre acestea. De multe ori se poate ajunge la ipocrizie și la compromisuri foarte mari ce riscă să le îmbolnăvească.

  Balanţelor le place să flirteze şi sunt romantice, dar dacă atracţia fizică nu este susţinută şi de provocarea intelectuală relaţia sentimentală sau amicală nu va dura prea mult.

  BANI

  Balanţele apreciază banii şi mai ales ceea ce se poate cumpără cu ei. Aşa cum spuneam mai sus, le place luxul şi un mediu armonios amenajat, astfel încât au tendinţa de a face credite pentru a cumpăra tot ceea ce consideră ele că este necesar. E drept, multe Balanţe se întind mai mult decât le este plapuma. Majoritatea preferă că balanţa bugetului să fie echilibrată. Muncesc mult ca să câştige şi vor şti să manipuleze, să se folosească de farmecul personal pentru a obţine cât mai mult. N-o să prea vedeţi Balanţe mâncând la fast food când se pot duce într-un loc plin de fineţuri culinare. Iar cei care nu-şi permit decât o pizza la ieşirea în oraş, tot vor visa că într-o zi îşi vor permite cele mai fine mâncăruri. De altfel, e posibil ca pentru o vreme să fi fost nevoiţi să mănânce mai ieftin pentru că au făcut o investiţie într-un parfum scump sau o opera de artă.

  Cel mai bine ar fi să aibă un partener de afaceri mai cumpătat sau o pereche de viaţă care să ştie să le tempereze excesele şi să le plătească facturile atunci când înfierbântă cartea de credit.

  SĂNĂTATE

  Balanţa guvernează rinichii, pielea, regiunea lombară, sistemul vasomotor. Deşi sunt un semn care caută în permanență echilibrul, calea de mijloc, Balanţele fac deseori excese alimentare. Le plac dulciurile şi nu sunt foarte amatoare de mişcare, astfel încât au tendinţa spre obezitate.

  Alte părţi vulnerabile ale organismului sunt ovarele, rinichii, regiunea lombară, pielea. De aceea Balanţele sunt predispuse la uremie, la nefrite, erupţii, acnee, lombo-sciatică etc.