• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Element: Pământ
  Calitate: semn Mutabil
  Polaritate: Feminin
  Verb: a analiza
  Planeta guvernatoare: Mercur
  Metal: mercur
  Culoare: gri, dar și câteva nuanțe de albastru și galben

  PORTRET

  Zodia Fecioarei se întinde de la 23 august la 22 septembrie şi este al şaselea semn al zodiacului. Andre Barbault împarte nativii acestei zodii în trei categorii distincte. Este vorba de tipul clasic, tipul reacţional şi tipul ambivalent.

  Tipul reacţional pare să contrazică toate calităţile unui semn clasic şi, de aceea, ca descriere se potriveşte mai bine unui nativ Scorpion.

  Tipul ambivalent însă te poate exaspera prin inegalitatea reacţiilor şi nesiguranţa comportamentului. De fapt, în natură sa se lupta în permanenţă tipul clasic şi cel reacţional, fără că vreunul dintre ei să-şi poată impune supremaţia. Echilibrul nu va putea fi restabilit decât cu greu şi de către foarte puţine persoane. Pe cât de disciplinat şi de calculat în fiecare mişcare este tipul clasic pe atât de haotic pare ambivalentul. Nu că el nu ar face calcule, măsurători şi etichetări exacte. Ba din contra, doar că în momentul în care trebuie să acţioneze nu-i mai folosesc la nimic. Este genul de om care amână întotdeauna pentru ultimul moment luarea deciziilor şi se trezeşte în ceasul al doisprezecelea că nu-i ajunge timpul pentru câte scadenţe are de rezolvat. Are mania de a aduna nenumărate obiecte fără rost, mărunţişuri fără sens de care se descotoroseşte cu greu, iar casa lui va fi, de aceea, neaerisită şi ticsită cu te miri ce aiureli. De la ziare şi reviste atent catalogate, dar pe care nu le citeşte niciodată, până la pungi, punguţe, sticle, sticluţe, colecţii de casete etc.

  În general, când vine vorba de propria persoană pare să aplice nişte principii speciale, dar când vine vorba de alţii tinde să te toace cu caracteristicile tipului clasic. Spre exemplu, un bărbat Fecioară ambivalent va dori o casă impecabilă, cu toate lucrurile curate şi perfect aşezate în locuri bine stabilite. În schimb, el este acela care în momentul întoarcerii la domiciliu îşi aruncă lucrurile care pe unde pentru ca apoi să reproşeze soţiei că nu sunt la locul lor. La fel, poate fi extrem de pretenţios când vine vorba de punctualitatea altora, dar el este veşnicul întârziat, cel care are deosebitul talent de a strica planurile celorlalţi şi de a le pune nervii la încercări maxime. Este când supus când revoluţionar, când pudic, când pervers, când zgârcit, când excesiv de generos. O altă ciudăţenie a acestui tip controversat este curăţenia proprie, igiena. Zodia Fecioarei reprezintă printre altele sănătatea şi igiena. De aceea, 90 % dintre reprezentanţii acesteia sunt pedanţi şi excesiv de curaţi, fizic vorbind. Excepţia de la regulă pare să fie acest ambivalent care doreşte în jur un mediu lipsit de praf şi strălucind de curăţenie, dar poate uita cu săptămânile de igiena personală. Şi asta din lipsă de timp, evident. El are mereu un noian de restanţe de rezolvat pentru că aşa cum am mai spus, luarea unei decizii în timp scurt este pentru el un lucru imposibil de atins şi îi provoacă adevărate crize existenţiale. Aşa că nu va lăsaţi păcăliţi de aerul ingenuu şi virginal, de cămaşa curată de pe gâtul murdar şi excesele generoase. Sensibilitatea şi instinctele reprimate, în general, de toate Fecioarele răzbat până la urmă sub diverse forme la suprafaţă. La tipul ambivalent această răbufnire este, de obicei, de scurtă durată şi doar pentru a cuceri pe cineva sau pentru a urmări un scop practic extrem de precis. După ce îşi vede sacii în căruţă mai mult ca sigur se va transforma într-o persoană cu totul diferită şi vă veţi întreba disperaţi dacă nu cumva suferă de o tulburare de comportament sau de personalitate multiplă.

  ACTIVITĂȚI

  Planeta care guvernează acest semn zodiacal este Mercur, la fel ca şi în cazul Gemenilor, dar vorbim aici despre un Mercur evoluat, copt, care dă spirit profund analitic. Fecioarele analizează orice experienţă de viaţă ţinând cont de valoarea ei practică. Astfel se construiesc ierarhiile şi se pun etichetele. Comunicarea este foarte importantă pentru aceşti nativi, deopotrivă cu înmagazinarea de cunoştinţe şi informaţii. Le place să îmbunătăţească, să fie în folosul celorlalţi şi au tendinţa de a organiza viaţa  altora, de a le spune cum ar trebui să trăiască optim. Când sfaturile lor nu sunt băgate în seamă sau nu reuşesc să vă convingă de adevărurile lor, vor juca rolul de victimă, fără nici un fel de remuşcare. Vor şti să vă facă să vă simţit vinovaţi că nu le-aţi acordat atenţia cuvenită.

  Puţine Fecioare poartă vorba şi se amestecă în bârfele cotidiene. Sunt curate, isteţe şi cu mintea ascuţită că o lama de bisturiu. De aceea, vor despica până la disperare firul în patru, se vor preocupa de orice mic amănunt uitând în esenţă întregul şi te vor critica sistematic şi cu argumente imbatabile. Greşeala fatală ar fi să încerci să le replici pe măsură pentru că pot deveni extrem de brutale şi s-ar putea să nu vă mai reveniţi vreodată după tirada ce vă va asalta urechile. Nimic nu le încântă mai mult pe Fecioare decât etalarea propriilor cunoştinţe, a informaţiilor care de care mai preţioase pe care le posedă. Persoanele născute sub acest semn nu sunt bune diplomate sau pot fi până la un punct. Mai ales dacă se înscriu în categoria personalitate disonantă. Atunci sunt extrem de egoiste şi de încăpăţânate, convinse că au 100% dreptate şi nimic nu le va abate de la atingerea propriului interes.

  Cunoscut ca semn al serviciului, al modestiei, al subordonatului, al servituții, Fecioarei i se asociază meserii legate de medicină, protecţie socială, învăţământ, religie, protecţia şi legislaţia muncii. Mintea precisă îi face pe nativii acestui semn buni contabili, manualitatea îi recomandă ca mecanici de precizie sau ceasornicari şi pentru orice tip de activitate care implică organizare, catalogare, clasificare, analiză.

  Deşi ştiu cum să fie eficiente în echipă, Fecioarele au tendinţa de lucra individual, de a fi pline de solicitudine când vine vorba despre şefi şi foarte severe cu subordonaţii.

  Foarte organizate, cu scopuri clar conturate, Fecioarele vor fi colegi de nădejde, chiar dacă la un moment dat vă vor exaspera cu perfecţionismul lor. Le place să găseacă soluţii, dar nu vor juca toate cărţile la vedere. Le place independenţa şi un spaţiu numai al lor.

  DRAGOSTE ȘI PRIETENIE

  Conflictul perpetuu al acestei zodii pare să fie provocat de muncă şi iubire. Persoanele născute sub semnul Fecioarei au capacitatea de a munci mai mult decât media pentru perioade lungi de timp. Sunt genul de oameni care îşi pot dedica întreaga viaţă carierei, profesiei şi îşi petrec cea mai mare parte a timpului la serviciu. De aceea, le rămâne prea puţin timp pentru viaţa particulară. Nu e nici o supărare, la prima vedere, pentru că ei nu privesc mariajul ca pe un lucru absulut necesar, deşi în sinea lor tânjesc după o pereche. Mulţi dintre nativii acestei zodii rămân celibatari. Sunt actori înnăscuţi şi mincinoşi de excepţie atunci când situaţia nu le convine sau sunt puşi în încurcătură. În aceste momente iese la iveală spiritul ludic şi talentul pentru disimulare al lui Mercur. Sunt capabili să se prefacă bolnavi sau foarte obosiţi doar pentru a evita o vizită neplăcută sau o aniversare unde nu au chef să meargă. Pretextul lor preferat este totuşi „Mai am mult de lucru la serviciu”.

  Fecioarele sunt însă, în general, săritoare şi de încredere.

  Sunt persoane care rar se vor lasă purtate pe aripile amorului înflăcărat pentru simplul fapt că sunt extrem de pudice şi de timide. Ele întâmpina dificultăţi atunci când vine vorba de arta seducţiei, de a intra în vorba cu o persoană care le-a plăcut, de a o cuceri pur şi simplu.

  Printre alte defecte care caracterizează femeile şi bărbaţii din Fecioară se numără şi tabieturile din care nu-i veţi putea scoate vreodată, nici cu bunul, nici cu răul pentru simplul fapt că nu vor recunoaşte vreodată că au manii şi obiceiuri pe care încearcă să le impună şi altora. Mulţi bărbaţi se izolează treptat în siguranţa lor egoistă şi vor fi extrem de deranjaţi şi dezamăgiţi să descopere că partenera lor poate avea şi alte aspiraţii. Se poate întâmpla însă ca toată această afectivitate reprimată să dea în clocot într-o zi, mai pe la a doua tinereţe şi se aruncă în vâltoare.

  BANI
  În funcţie de tipologia căreia îi aparţin, Fecioarele pot oscila de la foarte generoase, la foarte zgârcite. Sunt foarte atente cu banii şi oricât ar cheltui fiţi siguri că adună şi la ciorap pentru vremuri de restrişte. Afacerile lor prosperă, iar bugetul este, în general, bine echilibrat pentru că Fecioarele sunt cumpătate şi nu sunt amatoare de riscuri, speculaţii şi manevre financiare negândite. Nativii acestui semn ştiu să facă din puţin mult, ştiu cum să trăiască şi din puţini bani la o adică, iar asta nu-i împiedică să se distreze sau să se bucure de viaţă. Nu prea oferă bani cu împrumut decât dacă sunt absolut siguri că vor primi suma înapoi la timp.

  SĂNĂTATE

  Fecioarele sunt foarte preocupate de sănătate, igienă, diete. Semnul guvernează abdomenul, în special intestinele, sistemul excretor, splina, pancreasul, o parte a ficatului, ombilicul şi unghiile. Persoanele născute în acest semn zodiacal se pot plânge de constipații, probleme cu intestinele, probleme cu digestia şi asimilarea, diabet, alergii şi probleme de procreere.