• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada:  20 iunie– 22 iulie
  ElementApă
  Calitate:  Cardinal
  PolaritateFeminin
  VerbA simţi
  Planeta guvernatoareLuna
  MetalArgint
  CuloareAlb, argintiu, dar şi verde, roşcat şi galben deschis

   

  PORTRET

  Începând cu data de 20 iunie, Soarele intră în zodia Racului. Acest al patrulea semn al zodiacului este un semn de Apă, Cardinal, guvernat de Lună. Racul este un simbol al concepţiei şi al fecundităţii, al gestaţiei, naşterii, al creşterii şi alimentaţiei, valorile sale coincizând cu cele ale Lunii. Simbolul acestei zodii este crabul. Imaginea crabului îşi are originea în Babilon. În Egipt, acest semn zodiacal era reprezentat prin două broaşte ţestoase şi, câteodată, ca o obscură fiinţă marină, cunoscută sub numele de Allul.

  Caracterul Racilor este unul dintre cele mai contrariante, în comparaţie cu celelalte semne zodiacale. Racul poate oscila de la timiditate şi atitudine închisă, la o atitudine extrem de prietenoasă şi îndrăzneaţă. Fundamental conservator şi iubitor al casei şi căminului prin natura sa, Racul apreciază confortul şi siguranţa unei familii bine închegate. Are instincte materne şi paterne foarte dezvoltate, iar casa lui poate fi comparată cu un cuib, o oază în care să se retragă şi să se simtă apărat.
  Influenţaţi foarte puternic de copilărie, reprezentanţii acestui semn zodiacal au tendinţa de a trăi în trecut. Din cauza faptului că sunt foarte oscilanţi în atitudini şi stări emoţionale, Racii au deseori tendinţa spre autocompătimire. Există o contradicţie interesantă în comportamentul lor. Pe de o parte, sunt înclinaţi spre sentimente de inferioritate, iar pe de altă parte au impresia că părerile şi opiniile lor sunt cele mai corecte. Interesaţi mereu de ceea ce gândesc oamenii, au o natură puternic intuitivă şi emotivă. Întotdeauna rezervaţi şi amatori de intimitate, Racii stau foarte bine ascunşi sub carapace. Sunt greu de suportat pentru că nu-şi exteriorizează întotdeauna sentimentele, preferă să pitrocească în forul lor interior orice problemă afişând o faţă bosumflată. Nu e bine să insistaţi să se deschidă spre dvs. Când vor crede de cuviinţă vă vor povesti, altfel, la presiuni, se ascund şi mai tare în ei înşişi.

  Au momente în care sunt foarte sociabili şi deschişi şi momente în care simt nevoia să fie singuri. Doar cei mai apropiaţi pot înţelege aceste tendinţe extreme. Că să te poţi apropia de un Rac trebuie să fii un fin observator ca să-i poţi detecta şi defini starea de spirit de la un anumit moment dat.

  Luna ni se arată în atât de multe feluri, forme, culori, umbre şi senzaţii. Ne dă de multe ori impresia că e misterioasă şi rece, alteori palidă, alteori roşiatică şi ameninţătoare, alteori ascunsă de nori, uneori rotundă şi veselă. La fel sunt şi Racii, care, în parte influenţaţi mai profund de fazele Lunii şi aspectele ei, în parte marcaţi de propriile emoţii dependente de lumea interioară şi exterioară, afişează o largă paleta de stări pe care cu greu le putem accepta ca şi coexistând în aceeaşi persoană fragilă şi intuitivă. Poate tocmai de aceea, Racii sunt atât de fini observatori ai naturii umane, niciodată superficiali, niciodată pe deplin dezvăluiţi celor din jur. Să nu uităm că există o faţă ascunsă a Lunii, pe care o intuim, o simţim, dar nu o vedem şi nu ne-o definim concret.

  Persoanele născute sub semnul Racului nu aleargă să atragă atenţia aşa cum fac semnele de Foc, spre exemplu, dar nici nu vor fugi din faţa reflectoarelor dacă dintr-un motiv sau altul se îndreaptă spre ei. Vor face o plecăciune sfioasă şi poate vor roşi la priviri insistente sau aplauze îndelungate, dar îşi vor savura discret momentul de glorie, pe care apoi îl vor aşeza la preţ de cinste pe panoplia de amintiri ultraplacute. Prinşi într-un moment de bună dispoziţie, Racii vor anima petrecerea, cum se spune, vor molipsi pe toată lumea cu râsul şi bancurile lor, vor mânca lacom şi nu vor refuza niciodată o bere. Dar când sunt deprimaţi sau supăraţi pe lume şi pe viaţă, veţi simţi atingerea rece a Lunii, veţi simţi că aţi fost aruncaţi cu dezgust dintr-o îmbrăţişare caldă şi protectoare. Nu e vina dvs. Aşa sunt Racii când sunt trişti. Duritatea nu vă este adresată dvs. personal, ci lumii în general, iar eventualele lacrimi sunt sincere şi izvorăsc din acelaşi suflet sensibil pe care îl ştiaţi câteva zile înainte, suflet ce poate fi atât de uşor rănit de neîncredere sau de o vorba mai dură sau ironică. În acest caz, încercaţi doar să le ţineţi companie şi să nu-i presaţi cu întrebări.

  Cu o bogată imaginaţie, Racii tind să viseze în exces, dar vorbesc cu atât de multă convingere despre ceea ce vor face încât oamenii sunt atraşi cu uşurinţă pe tărâmul lor de basm.

  Comparativ cu Berbecul care se arde azi, mâine uită şi pune din nou mâna pe plită doar de dragul aventurii, Racul nu uită nimic. Are o memorie fantastică. Şi când spunem memorie trebuie să punem accent pe memoria emoţională. Senzaţiile rămân gravate adânc, lecţiile trecutului sunt învăţate.

  ACTIVITĂŢI

  Aflaţi sub patronajul Lunii, Racii sunt interesaţi de trecut. La nivel social şi personal, acest interes se poate manifesta ca şi pasiune pentru istorie, tradiţii, civilizaţii dispărute, religii, arheologie, genealogie. Aşa cum am mai menţionat, pentru Raci casa şi familia sunt sacre de aceea mulţi dintre ei se vor implica activ în promovarea şi conservarea acestor valori.

  Când vine momentul alegerii unei profesii, Racii sunt destul de influenţabili. Andre Barbault împarte Racii în două categorii disctincte: Racii vegetativi şi Racii nervoşi.

  Primii înclină spre o muncă automatizată, făcând o drastică economie de efort, iar cei nervoşi caută o activitate care să le permită să se mişte după bunul lor plac. Racul vegetativ se mişcă greu, dar se adaptează oricăror condiţii, iar cel care face parte din cealaltă categorie este instabil, neorganizat şi lucrează numai după metodele sale. Nu-i place să primească ordine şi se va eschiva cu dibăcie atunci când i se dau responsabilităţi.

  La modul mult mai general, felul de operare, de mişcare al Racilor este considerat bizar de foarte mulţi oameni. Nu sunt oamenii acţiunilor imediate, iar logica după care acţionează nu este evidentă. Racii găsesc soluţii pe care alţii nu au cum să le vadă pentru că nu pot gândi din aceeaşi perspectivă, ocolitoare să spunem. Gândirea laterală a Racilor, combinată cu intuiţia, creativitatea, simţul artistic, imaginaţia îi poate face calificaţi pentru poziţii în marketing. Abordările lor vor fi unice, poate chiar neconvenţionale şi totuşi atât de aproape de nevoile clienţilor. Alte profesii asociate cu semnul Racului sunt: psiholog, dietitician, fermier, arheolog, istoric, notar, paznic, barman, romancier, profesii legate de apă şi navigaţie, de creşe şi grădiniţe, agent imobiliar, oncolog.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENI

  În relaţiile personale, Racii sunt un amestec destul de echilibrat de duritate şi blândeţe. Romantici prin definiţie, Racii devin foarte loiali în momentul în care se căsătoresc.

  Nevoia de siguranţă, nevoia de a se închide într-o carapace pentru a fi la adăpost de restul lumii şi de a-şi savura iubirea în universul lor, feriţi de indiscreţii şi intruziuni, îi face pe Raci să ridice adevărate fortăreţe în jurul familiei. Pot deveni posesivi din nevoia de a-i proteja pe cei la care ţin, geloşi mai mult din nesiguranţă decât din dorinţa de a se afirma ca şi lideri în relaţia de cuplu. Asta nu înseamnă că nu le place să conducă. Nu vor bate din picior ca Berbecul afirmându-şi dominaţia, ci vor apela la metode mai subtile şi mai eficiente pentru a se impune ca partener dominant. Şi putem vorbi aici despre manipulare şi chiar şantaj sentimental.

  Trebuie să-i faceţi să se simtă indispensabili, să le arătaţi că aveţi nevoie de ei, să le înţelegeţi nevoia de solitudine care se manifestă cu precădere când sunt trişti sau preocupaţi de ceva. Racii sunt persoane foarte creative, visătoare şi uşor de rănit, aşa că vă trebuie nervi de oţel şi mănuşi de catifea că să-i puteţi avea de partea dvs.

  Persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt foarte secretoase şi precaute atunci când vine vorba despre iubire şi viaţă intimă. Nu suportă vulgaritatea şi insistenţele stupide, locurile zgomotoase şi tam-tam-ul, în general.

  Intuiţia îi ajută foarte mult pe Raci, atunci când vine vorba despre relaţiile sentimentale pentru că simt foarte bine cam ce parteneriat are şanse pe termen lung. Farmecul şi magnetismul pe care îl emană Racii, fineţea şi gentileţea îi fac irezistibili.

  Dar, de multe ori, persoanele născute sub acest semn zodiacal îşi crează singuri obstacole. Au tendinţa de a se ascunde după carapace pentru a-şi feri sufletul de suferinţe, dar dacă reuşiţi să-i faceţi să se simtă în siguranţă veţi simţi pasiunea pe care sunt capabili să o trăiască şi să o împartă cu dvs.

  Dau mult şi cer destul de puţin, dar se lasă prea mult influenţaţi de persoanele pe care le adoră. Un alt defect al lor este că sunt foarte suspicioşi şi văd jigniri acolo unde ele nu există în realitate, iau totul mult prea personal.

  Memoria foarte bună de care se bucură  poate deveni sursa poveştilor spuse cu atât de multă plăcere în momentul în care întreagă familie s-a adunat în jurul mesei.

  Ca prieteni, Racii sunt loiali, fac eforturi întotdeauna să-i ajute pe cei dragi aflaţi în nevoie, dar o fac în maniera lor discretă şi oarecum prudentă. Ca şi prieteni trebuie să le acordaţi foarte multă atenţie, să va acordaţi cu schimbările lor de atitudine, stare. Racii sunt gazde foarte bune, le place să primească musafiri, prilej de a se mândri cu casa lor. De aceea, vor fi foarte fericiţi dacă le veţi face complimente legate de locuinţă. Vă vor aştepta întotdeauna cu masa întinsă (atât bărbaţii, cât şi femeile Rac sunt pasionaţi de arta culinară), gata să va ofere un sfat şi un moment de bucurie.

  BANI

  Racul nu este prin definiţie şi natură un semn materialist care să-şi construiască viaţa în jurul acumulării de bani.

  Nativilor acestei zodii le este însă caracteristică posesivitatea pentru ceea ce ei consideră că li se cuvine, pentru toate acelea de care sunt emoţional legaţi. Se agaţă cu cleştii şi nu mai dau drumul, „teoremă” valabilă atât pentru „bunurile” materiale cât şi sentimentale.

  Cu banii sunt foarte atenţi şi au abilităţi deosebite în a-i câştiga. Cu prudenţă caracteristică, Racii reuşesc să facă investiţii foarte bune, doar că le poate lipsi perseverenţa şi tenacitatea. Nu vor acţiona impulsiv, ci vor cerceta cu atenţie şi în detaliu fiecare opţiune, înainte de a se decide pentru o manevră financiară. Dacă simt că siguranţa lor şi a familiei lor este ameninţată, Racii pot deveni foarte vicleni, duri şi vor lupta până la ultimele consecinţe să-şi apere cuibul, familia, sentimentele. Persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt familiste prin definiţie şi nu se vor gândi să câştige bani doar de dragul banului în sine sau pentru a-i cheltui în mod egoist, ci pentru a crea un patrimoniu, o moştenire care să rămână urmaşilor sau familiei.

  Racii sunt nativii care se gândesc mereu la Noroc şi speră că la un moment dat vor trage lozul câştigător care îi va salva de muncă şi le va asigura un trai liniştit.

  SĂNĂTATE

  Racul guvernează pieptul, sânii, coatele, stomacul şi digestia, abdomenul, pancreasul şi uterul. Persoanele născute în Rac, cu Racul accentuat în horoscop sau situat în casele de sănătate pot suferi de indigestii, balonări, probleme generale ale stomacului, ficatului, intestinelor, anemie, obezitate, edeme.

  De asemenea, ţinând cont de faptul că Racul stă sub influenţă Lunii şi este atât de sensibil şi schimbător în stări, poate suferi de numeroase tulburări emoţionale.