• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada: 21 noiembrie – 21 decembrie
  Element: Foc
  Calitate: semn Mutabil
  Polaritate: Masculin
  Verba înțelege
  Planeta guvernatoareJupiter
  Metalcositor, staniu
  Culoarealbastru pur

  PORTRET

  Zodia Săgetătorului se întinde între 21 noiembrie şi 21 decembrie (dar aceste zile pot varia în funcţie de an), este al nouălea semn al zodiacului şi reprezintă dominarea prin înţelegere. Săgetătorii sunt consideraţi intelectualii, erudiţii triunghiului de Foc, astfel că impulsivitatea şi autoritatea Berbecilor respectiv a Leilor nu se regăsesc decât rar în caracterul lor.

  Putem spune că, în general, avem un tip de Săgetător revoltat şi nonconformist, care trăieşte totul la intensitate maximă şi un tip de Săgetător profund spiritualizat, înclinat spre filosofie şi religie, dar rar ne întâlnim cu aceste „specii” în stare pură.

  Săgetătorii sunt, în general, oameni de încredere, dar pot deveni cu uşurinţă irascibili şi ştiu să mânuiască vorbele ca pe adevărate pumnale. Adevărul va ieşi din gura lor clar si răspicat, indiferent dacă este crud sau nu. Aceste furtuni trec însă destul de repede, deşi scurte ironii vă vor mai înţepa auzul în răstimpuri. Aceste persoane nu suportă superficialitatea şi ipocriziile, manifestările pompoase autoamăgirea.

  Printre defectele cel mai des întâlnite la majoritatea Săgetătorilor putem cita mânia, nerăbdarea şi o ironie exagerată vizavi de „lipsurile” celorlalţi. Lucrul care îi deranjează cel mai tare este nerecunoaşterea meritelor lor de către ceilalţi. Indiferent la ce nivel s-ar afla, nu suportă ca altcineva să fie mai bine văzut decât ei. Aşa că, uneori, pot deveni răutăcioşi, vulgari şi tind să se comporte neadecvat dacă se simt ameninţaţi. Una dintre problemele lor cele mai frecvente este aceea că, în timp ce la locul de muncă sunt aclamaţi, acasă primesc numai reproşuri. Şi asta pentru că pentru proiectele de la serviciu sunt capabili să sacrifice orice altceva.

  Planeta care îi guvernează, Jupiter, sau marele benefic, îi face pe Săgetători optimişti, expansivi, cu o inimă mare şi iertătoare. Nu au răbdare cu detaliile, convinşi fiind că până la urmă totul va ieşi bine, în favoarea lor. Săgeata lor ţinteşte mereu spre viitor, energia şi planurile lor sunt mereu îndreptate spre ceva mai bun, spre mâine. Imaginaţia bogată şi entuziasmul îi poartă adesea spre lucruri imposibile, iar schimbarea trebuie să facă parte din viaţa lor neapărat ca stimulent constant. Jupiter este însă şi planeta abundenţei, negativ a excesului. De aceea, Săgetătorii preferă să aibă în plus, ca să aibă de unde irosi măcar puţin. În general iertători şi liberali (ca să nu spun libertini), sunt uşor de remarcat oriunde pentru entuziasm şi modul gălăgios de comportare.

  Nu pierd vremea în locuri şi cu oameni care nu-i interesează. Se plictisesc şi devin agitaţi, aşa că vor descoperi o metodă de a se retrage.

  ACTIVITĂȚI

  Săgetătorii sunt în general persoane optimiste, pline de energie şi de iniţiativă. Iubesc călătoriile şi, în general, orice activitate care implică explorarea, sporturile. Sunt firi filosofice, idealiste, justiţiare şi vor suferi numeroase dezamăgiri din cauza tendinţei de a visa cu ochii deschişi. Cu toate acestea, ei nu au prea mult timp să se văicărească. Se ridică de jos, se scutură de praf şi după două, trei remarci autoironice o pornesc din nou la drum cu fruntea sus. Luptă pentru orice cauză li se pare dreaptă, iar principalul conflict interior se desfăşoară între loialitate şi independenţă.

  Săgetătorii par mereu într-o acută criză de timp, se mişcă iute şi iniţiază în permanenţă proiecte noi. Odihna este pentru cei mai mulţi un termen necunoscut sau care se aplică doar seara târziu, când oricum ceilalţi au adormit de multă vreme.

  Gândesc cu rapiditate, au o intuiţie dezvoltată şi se pricep de minune să adapteze lucrurile propriilor concepţii. Au o voinţă puternică şi, de obicei, vor să fie în centrul atenţiei. Sunt buni organizatori şi le place să ducă orice treabă începută la bun sfârşit. Generozitatea le este adesea limitată de grija cu care îşi cântăresc resursele.

  Putem întâlni Săgetători foarte religioşi, deşi ei venerează mai degrabă regulile legate de divinitate, decât divinitatea în sine. Aderarea lor la ritualuri este destul de rigidă şi interpretează totul ca la carte, convenţional, să zicem.

  Persoanele născute în semnul Săgetătorului sunt recunoscute şi admirate pentru simţul umorului, deşi ironia lor devine de cele mai multe ori usturătoare. Nu se dau îndărăt din faţa riscului sau a unei confruntări, dar cu ei ştiţi întotdeauna cum staţi. Săgetătorii sunt direcţi, fără resentimente, dar au „darul” de a găsi probleme acolo unde nu sunt doar de dragul conflictului.

  În carieră se descurcă foarte bine în mass-media, publicitate, consiliere, divertisment, învăţământ; lucrează bine cu oamenii, dar şi cu noţiuni abstracte pe care ştiu cum să le expună şi să le explice celorlalţi. Important este să reuşească să schimbe mentalităţi, să-şi impună sistemul de valori, să lucreze într-un mediu antrenant care să le permită să experimenteze cât mai multe lucruri.

  Inconstanţa şi faptul că riscă negândit îi caracterizează. Vor să fie primii, să reacţioneze primii, să ajungă primii, de aceea, energia lor este canalizată spre exterior, spre înălţimi, ca săgeata lansată de arc.

  DRAGOSTE ȘI PRIETENI

  În dragoste sunt la fel de direcţi şi uneori chiar convetionali. Greu de crezut, din partea unor persoane cărora le place să facă revoluţie. În general îşi ţin bine sub control pornirile, dar mulţi Săgetători vor purta povara primelor dezamăgiri în dragoste. Chiar dacă nu o vor arăta deschis, undeva în sinea lor vor menţine un cui de ranchiună pentru sexul opus şi vor avea tendinţa să se răzbune pe oameni nevinovaţi. Aşa că remarcile care pot deveni uneori prea cinice nu trebuie să va îngrijoreze neapărat. Dacă veţi face săpături, aveţi toate şansele să descoperiţi că ele nu au, de fapt, legătură cu dvs., ci sunt descărcări ale unor frustrări mai vechi. Căsnicia este un punct sensibil pentru cei mai mulţi Săgetători deoarece dragostea lor de a hălădui după bunul plac, fără să dea nimănui socoteală este mai puternică decât orice. Aşa că nu faceţi alianţe cu reprezentanţii acestui semn decât dacă sunteţi gata să acceptaţi lângă dvs. un om care nu vă va împărtăşi toate visele sale şi care va avea de cele mai multe ori nevoia să desfăşoare activităţi care să nu vă implice. Săgetătorii au nevoie de un cămin care să le ofere confort, de un loc în care să se retragă să-şi lingă rănile, dar, de cele mai multe ori, vor pune cariera proprie pe primul loc. Aceasta este o trăsătură specifică mai mult bărbaţilor Săgetători. Femeile născute sub acest semn zodiacal, chiar dacă nu au o carieră strălucitoare, îşi exprimă deficitar sentimentele faţă de ceilalţi. Odată însă ce partenerul a reuşit să le descopere punctul sensibil, lucrurile vor merge cât se poate de bine.

  Pentru cei mai mulţi Săgetători sexul devine fie o experienţă spirituală, fie un alt mijloc de amuzament. Le place să-şi asume riscuri, să se joace cu regulile, să le răsucească până le aduc în favoarea lor.

  Nu sunt însă recomandaţi pentru a le împărtăşi secrete pentru că nu vor şti să le păstreze.

  Săgetătorii nu joacă teatru, nu se ascund, ci mai degrabă le vor cere tuturor să-i accepte aşa cum sunt, sugerând astfel că sunt foarte mici şanse să se schimbe sau să accepte compromisuri. Sunt foarte apreciaţi ca prieteni pentru generozitate şi puterea de a-ţi însenina ziua atunci când eşti deprimat. Nu au gânduri ascunse, planuri tainice, dar s-ar putea să descoperiţi că acţionează în numele dvs., când de fapt, nu doriserăţi decât un sfat înţelept într-o anumită problemă. Săgetătorii se aprind rapid, dar agresivitatea verbală se stinge la fel de rapid pe cât s-a pornit, atunci când momentul de vanitate a trecut.

  Printre profesiile asociate Săgetătorului se numără: filosof, scriitor, conferenţiar, profesor universitar,traducător, preot, agent de turism.

  Domenii de activitate în care aceşti nativi mai pot activa sunt: drept, transporturi, exploatare, străinătate.

  BANI

  Săgetătorii sunt consideraţi norocoşi şi se pricep să facă bani, dar se pricep la fel de bine să-i cheltuie. Le plac banii pentru că le oferă libertate de mişcare şi le permit să se distreze de minune. Ştiu să-i administreze, dar ar fi mai indicat să beneficieze de ajutor specializat din partea unui contabil. Şi asta pentru că se plictisesc de moarte când vine vorba de întocmit hârtii, acte, păstrat ordinea în facturi şi sunt mereu cu privirea aţintită spre următorul proiect.

  SĂNĂTATE

  Săgetătorul guvernează bazinul, şoldurile, coccisul, sacrul, femurul şi la modul general, musculatura. De asemenea, tot acestui semn îi este asociat nervul sciatic.

  Aşadar Săgetătorii sunt predispuşi la afecţiuni ale șoldurilor, coapselor, încheieturilor – sciatică, reumatism, flebită.

  Săgetătorii dispun de o mare cantitate de energie şi se recuperează rapid, cu condiţia ca boala să nu fie una care să-i ţintuiască la pat. Sistemul nervos este fragil, din cauza modului de viaţă, a entuziasmului debordant, a vitezei, freneziei cu care trăiesc. Astfel, pot ajunge cu uşurinţă la tulburări nervoase care afectează mai cu seamă ficatul. Aflaţi sub influenţa lui Jupiter şi iubitori de noi experienţe, Săgetătorii sunt predispuşi la excese alimentare, dar şi legate de băuturile alcoolice. De aici, riscul de intoxicaţii diverse.