• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada: 24 octombrie – 22 noiembrie
  Element: Apă
  Calitate: semn Fix
  PolaritateFeminin
  Verb: a dori
  Planete guvernatoare: tradițional –  Marte, modern – Pluton
  Metal: Fier, oțel
  Culoriroșu, violet, dar și albastru închis

   

  PORTRET

  Scorpionul este unul dintre cele mai complexe semne ale zodiacului. Viaţa, moartea, sexualitatea, ocultismul sunt legate inevitabil de acest semn care se întinde de la 24 octombrie la 22 noiembrie. Scorpionii sunt ca un vulcan în perpetuă clocotire şi apoi erupţie violentă şi extrem de distructivă. Dar, nativii acestei zodii au deosebitul talent de a întoarce cu uşurinţă orice situaţie disperată în favoarea lor şi pot crea din nimic lucruri deosebite. Profită, în general, de situaţii de criză. Acolo unde se dărâmă o structură va fi întotdeauna un Scorpion gata să adune cioburile şi să reconstruiască pentru el, pentru propriul lui profit. Pasionali, Scorpionii pot fi copleşiţi de multitudinea de senzaţii şi forţe ascunse care îi animă. Problema este, de fapt, că acest tumult este foarte greu exprimat. Majoritatea Scorpionilor au o înfăţişare rece, cu o privire tăioasă şi par inabordabili şi indiferenţi. De fapt, Scorpionii sunt extrem de agitaţi interior, frământaţi de gelozie şi posesivitate, mânaţi de instincte erotice şi pasiuni arzătoare. Sunt foarte curajoşi, au o voinţă de fier şi le place să domine. În comparaţie cu Taurul, (zodia opusă pe cercul zodiacal, dar în acelaşi timp complementară) care este legat de tradiţie, Scorpionul este un „neortodox” ingenios. În dorinţa de a face lucrurile aşa cum cred de cuviinţă, Scorpionii nesocotesc regulile şi încalcă toate convenţiile general acceptate. Sunt inteligenţi, dar au un umor să-i zicem morbid. Scormonesc până în esenţa lucrurilor, sunt revoluţionari şi creativi.

  Semnul Scorpionului mai are două simboluri: Vulturul şi Pasărea Phoenix. Agresivitatea şi instinctul domină Scorpionul. El poate fi vicios de competitiv, violent şi crud. Cu ochiul Vulturului, Scorpionul vede ceea ce alţii omit, poate pătrunde în spatele măştilor şi al intenţiilor formulate sau nu. Totuşi, cei mai mulţi Scorpioni îşi pot tempera pornirile şi dau dovadă de foarte multă compasiune. Ei pot deveni mai puţin vindicativi, calităţi care vin de la pasărea Phoenix. Scorpionii sunt nişte supravieţuitori, deşi emoţional se pot distruge singuri. Cu natura lor profundă, pasionată de ceea ce este ascuns şi mai presus de simţuri, Scorpionii pot avea rezultate deosebite dacă aleg calea spirituală. Totuşi, lupta lor va fi mai dificilă decât pentru alte semne zodiacale, pentru că ei vor fi mereu răstigniţi între cer şi pământ, între Rai şi Iad. Spiritul îi cheamă spre lumile subtile, mintea pătrunzătoare poate percepe lumile sensibile, dar trupul îi înlănţuie de pământ, acolo unde instinctele primează. Moarte şi viaţă, agonie şi extaz, Eros şi Thanatos, iată simbolurile Scorpionului, extremele între care balansează zi de zi neobosit, cu o intensitate pe care cei mai mulţi oameni nu o pot înţelege și nici măcar nu o percep.

  În comportamentul de fiecare zi, Scorpionii par cel mai adesea retraşi, închişi, izolaţi de activităţile de grup. Au nevoie de foarte mult auto-control şi disciplină, pentru că îşi cunosc foarte bine calităţile, trăsăturile care îi diferenţiază de ceilalţi. Trebuie să-şi canalizeze foarte bine energia pentru că pot deveni extrem de distructivi, trebuie să înveţe să-şi tempereze încrederea pe care o au în ei înşişi, trebuie să înveţe să ţină cont de ceilalţi. Tenacitatea şi dorinţa de putere sunt extreme la acest semn zodiacal, dar în acelaşi timp emoţiile îi pot da foarte uşor peste cap.Unul dintre defectele cele mai importante ale nativilor acestei zodii este acela că iau totul prea în serios, ca pe o insultă sau ca pe un atac la persoană. Poate de aceea cei mai mulţi dintre ei sunt foarte uşor de rănit. În orice situaţie ei trebuie să fie şefi, lideri, să domine împrejurimile, ca metodă de apărare, de fapt. Scorpionii sunt oameni ai superlativului absolut. Pot fi prea vindicativi, cer prea mult de la cei din jur, sunt prea răzbunători şi intoleranţi cu greşelile celorlalţi. Poate şi pentru că nu pot fi suficient de obiectivi că să-şi vadă propriile defecte.

  ACTIVITĂȚI

  Astrologii din vechime care nu cunoşteau existenţa lui Pluton l-au desemnat pe Marte guvernatorul Scorpionului, dar astrologia modernă i-a oferit această poziţie lui Pluton. Iată, aşadar, cum Scorpionul stă sub semnul energiei oferite de Marte şi al transformării şi abisalului reprezentate de Pluton. Scorpionilor le place să schimbe lucrurile, să răstoarne situaţiile în favoarea lor, desigur, să creeze, să conducă, să preia ceea ce s-a dărâmat şi să refacă. Problemele apar atunci când nativii acesei zodii devin nerăbdători să-şi vadă atinse ţelurile şi încep să acţioneze impulsiv forţând situaţiile.

  Pentru că le place să refacă, să creeze nou din ceea ce alţii consideră vechi şi de neutilizat, Scorpionii îşi pot găsi locuri de muncă în domeniul amenajărilor interioare, al arhitecturii. Creativitatea deosebită îi face înclinaţi spre artă, pot fi foarte buni designeri, bucătari, scriitori, compozitori.

  Scorpionii sunt firi foarte abile şi pot evalua precis situaţiile, oportunităţile care li se oferă, ştiu să facă o investiţie bună. Aşa că pot fi întâlniţi şi pe poziţia de bancheri, consilieri financiari, sau brokeri.

  Nativilor acestui semn le plac provocările şi competiţiile, sunt firi active şi cei mai mulţi practică diverse sporturi, multe legate de apă.

  Sub influenţa lui Marte, Scorpionii pot deveni distructivi şi egoişti, mai ales când această planetă este accentuată în horoscopul personal. Altfel, Scorpionii nu atacă direct, nu se aruncă la scenă deschisă, ci se ţin în umbră înţepând la momentul oportun. În viziunea lor, cea mai bună cale de atac este apărarea, disimularea. Realizează multe în viaţă, mulţumită tenacităţii, rabdariii şi încăpăţânării. Manipulează şi se menţin în scenă (mai bine spus în spatele ei pândind momentul potrivit) acolo unde alţii renunţă şi consideră spectacolul terminat sau bătălia pierdută. Nu vă lăsaţi păcăliţi de aparenţa comunicativă, veselă, amabilă, săritoare a unora dintre reprezentanții acestui semn. Cei mai mulţi dintre Scorpioni au mereu un plan ascuns de care dvs. nu ştiţi, urmăresc un scop personal cu care nu vă pun la curent şi nu din dorinţa de a va face rău, aşa cum speculează mulţi, ci pentru că aşa sunt ei. Așa se simt mai puțin vulnerabili. Au tendinţa de a manipula şi câştigă controlul folosindu-se de şarm şi de puterea de a-i intimida pe cei din jur.

  Alte profesii asociate zodiei Scorpionului sunt: detectiv particular, poliţist, spion, medic chirurg, oncolog, inginer în industria aeronautică. Pentru că Scorpionii au putere de pătrundere în abisurile naturii umane ei pot profesa şi ca psiholog, psihiatru etc. Se pricep foarte bine la a pune un diagnostic precis. Printre pasiunile lor se mai poate număra şi ocultismul, religia pentru că sunt foarte pasionaţi de ciclurile vieţii şi ale morţii. Scorpionii mai pot activa însă şi în domenii legate de linii de producţie care implică prelucrarea metalelor, în special fier şi oţel, ca şi chimişti, în activităţi legate de căile ferate şi alte mijloace de transport.

  DRAGOSTE ȘI PRIETENI

  Ca şi celelalte semne de Apă, Rac şi Peşti, Scorpionul este un semn al sentimentelor şi al instinctelor.

  Scorpionul este considerat simbolul sexului, de aceea persoanele născute sub această influenţă sunt extrem de pasionale în ceea ce priveşte relaţiile sentimentale, sunt cele mai senzuale, iar uniunea cu persoană iubita este ceva sacru şi nu vor permite nimănui să le pătrundă intimitatea.

  Se spune că Scorpionii sunt vedetele crimelor pasionale, ale ciocnirilor tragice care apar în cadrul cuplurilor. Aşadar, dacă va doriţi o pereche Scorpion va trebui să vă controlaţi foarte bine comportamentul faţă de alte persoane de sex opus. Chiar dacă pe moment Scorpionul dvs. nu vă va spune nimic, odată ajunşi acasă vă puteţi aştepta la o criză de gelozie cum scrie la carte cu farfurii aruncate şi capete sparte. Şi asta pentru că v-aţi uitat, chipurile, cu subînţeles la amicul sau amica lui.

  Chiar dacă emoţiile sunt cele care dictează cele mai multe dintre deciziile Scorpionilor, ei nu lasă să se vadă acest lucru, afişează mereu un calm calculat.

  Scorpionii sunt aceia care visează la contopirea absolută cu persoana iubită, dar trebuie să înveţe să aibă încredere în celălalt, fără a dori să controleze tot ceea ce ţine de viaţa de familie, de cămin, de bugetul aferent acestuia.

  Paradoxul Scorpionilor este acela că, pe de o parte, se plictisesc foarte rapid lângă o persoană slabă de înger, fără personalitate şi fără mister, care nu ştie să-i ţină în şah, dar pe de altă parte doresc să aibă controlul. E greu să găseşti o persoană puternică şi inteligentă care să se lase dominată cu uşurinţă. Ideal ar fi să-i demonstraţi cu tact, partenerului/partenerei Scorpion că o relaţie sentimentală nu înseamnă neapărat ciocniri de ego-uri şi vanităţi.

  Relaţiile sentimentale reprezintă pentru Scorpioni o modalitate de autocunoaştere, transformare, descoperire a misterelor existenţei. Le place să se joace, să experimenteze. În ciuda aparenţelor, Scorpionii au mereu o tactică, un plan bine pus la punct de a va cuceri sau, poate, mai bine spus, de a vă lua ostatici.

  Sunt prieteni devotaţi, cei mai buni prieteni, dar pot deveni prea posesivi, obsesivi chiar şi nu vor permite nimănui să le ştirbească autoritatea. A fi prietenul unui Scorpion este un lucru foarte palpitant, dar îţi poate da senzaţia că mergi în permanenţă pe un teritoriu necunoscut, nesigur, mai ales că trebuie să ţii mereu cont de faptul că bunul amic se poate transforma oricând într-un redutabil duşman, cu o armă mortală gata de luptă.

  Mulţi Scorpioni menţin anumite legături numai din interes şi odată ce o persoană nu le mai foloseşte la nimic o înlătura fără prea multe prejudecăţi.

  BANI

  Scorpionul nu este considerat doar semnul sexualităţii, ci şi acela al morţii şi banilor, simbolistică asociată casei a opta pe care acest semn o reprezintă. De aceea, nativii Scorpion sunt tenace în a aduna cât mai mulţi bani pentru a se simţi puternici şi în siguranţă, pentru a deţine controlul. Să nu uităm că pe cercul zodiacal, Scorpionul este zodia opusă şi complementară Taurului. „A dori” nu este, în acest sens material, decât altă nuanţă a lui „a avea”. Scorpionii vor provoca tensiuni în cămin dacă nu sunt lăsaţi să administreze bugetul comun, iar în afaceri vor face ravagii când vor considera că le este încălcat teritoriul, că altcineva încearcă să ia ceea ce ei consideră că le aparţine.

  Sub influenţa lui Marte, Scorpionii nu vor renunţa la ceva fără luptă, chiar dacă tactica lor nu este de a ataca în câmp deschis. Se ţin întotdeauna de planurile lor, nu sar de la una la alta şi de aceea pot atinge un statut financiar pe care alţii să-l invidieze.

  Scorpionul ştie când să negocieze politicos şi şarmant şi când să înţepe mortal, pentru a obţine cea mai bună ofertă, cel mai gras cec. De asemenea, Scorpionii sunt foarte iscusiţi în a administra banii altora.

  Scorpionilor le place să adune mai mult decât să cheltuie. Vor avea întotdeauna grijă să nu rămână cu gaură în portofel şi au o noţiune clară, în viziunea lor, despre ceea ce înseamnă să iroseşti banii, să-i arunci pe nimicuri.

  SĂNĂTATE

  Scorpionul guvernează organele genitale şi sistemul excretor, şi de aceea, nativii pot suferi de dureri de cap, infecţii, febră şi de boli legate de părţile intime. Scorpionii au totuşi o constituţie robustă şi se refac rapid, dacă nu sunt puşi faţă în faţă cu o suferinţă cronică. În cazul semnelor de Apă, (Rac, Scorpion Peşti), problemele de sănătate au în majoritatea cazurilor o componentă emoţională. Semnele de Apă trăiesc sub imperiul sentimentelor şi emoţiilor şi de aceea au tendinţa uneori de a-şi face mai multe griji decât trebuie, de a deveni ipohondre, de a da proporţii apocaliptice unui simplu coş apărut în frunte. Scorpionii sunt, în general, secretoși şi reţinuţi şi de aceea pot deveni uşor victime ale propriilor frustrări neexprimate, generatoare de stres.

  Aşa cum am mai spus fiecare semn zodiacal guvernează anumite părţi ale corpului uman, atât în interior, cât şi în exterior. Aşadar, extern, Scorpionul guvernează organele genitale, zona pubiană, piramidă nazală, iar intern, gonadele, hemoglobina, prostata, colonul, rectul. De asemenea, acest semn zodiacal mai influenţează şi tiroida, glandele endocrine şi sudoripare, reglarea menstruaţiei, funcționarea uterului. Aşadar, în funcţie de horoscopul fiecăruia, toate aceste zone pot fi zonele forte sau zonele cele mai slabe ale organismului, cele mai predispuse la tulburări şi îmbolnăviri.

  Ca şi alimentaţie, Scorpionilor li se recomandă mese echilibrate, mâncarea trebuie să fie în cantităţi moderate, iar consumul de alcool foarte redus. Dintre toate semnele zodiacale, Scorpionii sunt cel mai negativ şi mai rapid afectaţi de consumul de alcool. Se pot intoxica rapid, devin rapid dependenţi, pielea capătă un aspect urat, mai ales deoarece au o predispoziţie spre o digestie leneşă, deficitară şi un metabolism lent.