• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada:  19 aprilie – 20 mai
  ElementPământ
  Calitate: semn Fix
  PolaritateFeminin
  Verba avea
  Planeta guvernatoareVenus
  MetalCupru
  CuloareGalben, verde

  PORTRET

  Pe 19 aprilie Soarele îşi începe călătoria prin cel de-al doilea semn zodiacal, Taurul, care sugerează stabilitatea, substanţa, concretul. Taurul aduce materia, forţei pe care a reprezentat-o, înaintea lui, Berbecul. Taurul reprezintă primăvara izbucnită în plenitudinea ei, cu mirosuri şi culori, cu poftă de viaţă.

  Energia acestei zodii este posesivă şi ataşată de valorile materiale. Dar asta nu înseamnă că persoanele născute între 19 aprilie şi 20 mai sunt neapărat materialiste, ci poate mai dornice de stabilitate materială decât alte semne. Taurii sunt foarte sensibili în ceea ce priveşte informaţia care le vine prin simţuri: atingere, în primul rând, apoi auz, văz, miros, gust. Căutarea securităţii îi face pe mulţi Tauri conservatori, posesivi şi practici. Aşa cum spuneam mai sus, verbul Taurului este „a avea”, dar acest lucru nu înseamnă doar lucruri materiale. Nativii acestei zodii au nevoie de ceva al lor, căruia să i se dedice, fie că este vorba despre grădina personală din spatele casei, fie că este vorba despre o afacere pe care au pus-o pe picioare. Această dedicaţie şi posesivitate îi face pe Tauri foarte sensibili atunci când pierd ceva, când simt că au fost deposedaţi de ceva. Unul dintre defectele pe care le arată toată lumea cu degetul în cazul Taurilor este acela că sunt acaparatori.

  Taurul este tot ce poate fi mai opus de zodia care îl precedă. În timp ce Berbecul se da în vânt după aventură şi plăcerea riscului, fără să aibă răbdarea să ducă ceva la bun sfârşit, Taurul iubeşte răsplată finală. De aceea, va persevera calm şi încet în atingerea ţelurilor. Vrea pur şi simplu să vadă lucrurile duse la bun sfârşit şi va cântări foarte atent opţiunile înainte de a porni pe un drum. Dar, odată angajat într-o direcţie, îşi va urma cu încăpăţânare traiectoria stabilită şi dinainte plănuită, cu un uimitor consum de energie bine drămuită. Şi asta pentru că Taurul este semnul zodiacal cu cea mai mare nevoie de autoapreciere şi de mulţumire lăuntrică. Are nevoie de armonie interioară ca să se poată dezvolta, evolua. Plin de voinţă, mânat de încăpăţânare şi ajutat de autodisciplină, Taurul se ţine de metodele tradiţionale şi va fi foarte satisfăcut de rezultatele obţinute prin eforturile personale. Mulţi au senzaţia că nativii Taur caută să impresioneze cu orice preţ. Nu este aşa. Le place să aibă dreptate, e adevărat. Orice concluzie trasă, după îndelungi „rumegări”, devine o adevărată teorema şi nu ştiu ce ar putea să-i mai facă să se răzgândească. Iar lucrurile pe care le realizează cu o mândrie pe care şi-o reprimă cu greu, nu le realizează pentru a-i impresiona pe cei din jur, ci pentru a-şi clădi încrederea în sine. Încăpăţânarea îi face pe Tauri mai puţin deschişi la compromisuri. De asemenea, nu prea le place să-şi modifice„legislaţia”, chiar dacă realizează că au greşit şi vor încerca să întoarcă situaţia în favoarea lor.

  Schimbările bruşte îi deranjează, le risipesc mult iubita rutină şi atunci preferă să persiste în eroare. De multe ori însă, acest tip de atitudine le aduce prejudicii serioase şi se produce exact ce ei vor să evite: li se dă viaţa peste cap.

  Fără să fie neapărat ranchiunoşi, Taurii contabilizează încet, fără reacţii imediate neajunsurile pe care le aduc ceilalţi. Iar când paharul se umple, izbucnirea este catastrofală pentru aceia care îndrăznesc să încerce măcar să se opună. Taurii sunt prin definiţie stoici, rabdă, se controlează, n-o să-i vedeţi isterizandu-se la examene, interviuri, confruntări etc. Vor încerca să aplaneze conflictele pentru că, în esenţă, sunt pasivi, previzibili, stabili. Dar, atunci când dintr-un motiv sau altul limitele răbdării lor sunt depăşite, aşteptaţi-vă la furie oarbă care distruge din temelie. Taurii izbucnesc foarte rar, dar cu efecte pe termen foarte lung pentru aceia care îndrăznesc să li se ridice împotrivă.

  Visători şi aparent inofensivi, Taurii ascund o voinţă de fier. Mulţi aduc aminte de celebrul personaj de desen animat Ferdinand, Taurul cu ochi blânzi şi somnoroşi, care oftează undeva la umbră cu o floare în bot. Dar aparenţele pot deveni extrem de înşelătoare în ceea ce-i priveşte pe Tauri. Par uneori victime perfecte pentru că sunt sinceri şi deschişi, dar nu trebuie să uitaţi că sunt, în acelaşi timp, şi extraordinar de realişti.

  ACTIVITĂŢI

  Guvernaţi de Venus, Taurii sunt în cea mai mare parte a timpului iubitori, gentili şi plini de farmec. Adoră natura şi arta şi au un simt estetic dezvoltat, natural. Nu pot trăi într-o lume sau într-o casă în care lucrurile nu sunt asortate sau pur şi simplu frumoase.

  Taurul este o zodie a iubirii, a tandreţii şi pasiunii (Venus îşi are aici domiciliul, iar Luna, Exaltarea). De aceea, multe dintre persoanele născute în acest semn, cu Ascendentul în această zodie sau cu Taurul proeminent în horoscop au veleităţi artistice. Ca o consecinţă directă, îi putem regăsi pe posturi legate de creaţie artistică. Hobby-urile persoanelor născute în Taur sunt esenţialmente artistice: muzică, pictură, sculptură, amenajări interioare, decoraţiuni create acasă din cele mai mici mărunţişuri etc. Sunt uşor de cucerit cu o invitaţie la un concert bun, la un muzeu, un catalog de artă le va stârni imediat interesul. Venus le mai da Taurilor o voce foarte plăcută, caldă, liniştitoare. Unii sunt chiar cântăreţi de succes, alţii nu rezistă trilurilor de la radio sau TV şi se apucă de intonat prin casă.

  Dar să nu uităm că Taurul este un semn de Pământ şi de aceea va fi atras şi de activităţi legate de agricultură, horticultură, inginerie, arhitectură.

  Dintre profesiile asociate Taurului enumerăm bancher, agent de bursă, avocat, bijutier, arhitect, agent imobiliar, bucătar, medic ORL, stomatolog, restaurator, artist etc.

  Buni observatori plini de imaginaţie, mulţi Tauri sunt emotivi chiar dacă nu arată acest lucru. Orice eveniment îi marchează profund şi rumegă mult timp o poveste care i-a deranjat. Le place să se retragă în confortul apartamentului, de preferat, propriu, decorat cu plante şi orice altceva le mai poate aduce aminte de natură şi contactul cu aceasta, atunci când consideră că lumea se învârte prea repede pentru ei. Când vor să se relaxeze, să-şi încarce bateriile, vor pleca într-o prelungă plimbare prin parc sau prin pădure. Este însă la fel de adevărat că unii nativi vor preferă să mănânce pe canapea, în faţă televizorului, departe de lumea dezlănţuită, activitate ce le deformează serios silueta.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENI

  Aşa cum caută stabilitatea materială, Taurii o caută şi pe cea afectivă. Fără să se repeadă cu capul înainte că Berbecii, Taurii se lasă totuşi destul de repede cuprinşi de pasiune. De aceea, nu mai este nevoie să amintim faptul că Taurii sunt fideli şi aşteaptă acelaşi lucru din partea partenerului (ei). Şi poate că din acest motiv, gelozia este unul dintre defectele insuportabile ale nativilor acestei zodii.

  Oricât de îndrăgostiţi sau aerieni ar părea, nu uitaţi că Taurul este un semn de Pământ. De aceea, nativii acestei zodii vor avea o judecată simplă şi sănătoasă, principii de care nu se despart niciodată sau doar pentru foarte puţin timp, în momente de confuzie.

  Constanţi, fideli, persistenti, se întorc de foarte multe ori asupra lucrurilor pe care le-au trăit. De aceea, pentru ei, orice senzaţie este mult prelungită, orice rană este mai adânc simţită, orice pierdere este mai mult deplânsă. Pot fi acuzaţi de automatisme, dar li se admira modalitatea de a sistematiza. Iartă, dar nu uită. Rana se închide, dar nu se vindecă niciodată şi mai înţeapă uneori deranjindu-le nativilor acestei zodii echilibrul emoţional, psihic.

  În dragoste, Taurii necesită foarte multă atenţie din partea perechii de viaţă, ca nişte flori sensibile ce trebuie în permanenţă udate, mutate de la soare la umbră şi viceversa, etc. Pentru Taur, simpla declaraţie „Te iubesc” din partea partenerului/partenerei nu va fi de ajuns. Important pentru nativii acestei zodii este dacă sunt iubiţi aşa cum au ei nevoie să fie iubiţi. Pun foarte mult preţ pe atingerea fizică, pe şoapte dulci şi dezmierdări. Altfel, se simt neglijaţi emoţional, pun coarnele în pământ şi îşi exprimă supăraţi nemulţumirea. Taurii adoră să fie curtaţi cu sensibilitate şi subtilitate preferând metode de exprimare non-verbale, o melodie cu subînţeles, o strofă dintr-o poezie, o vizită într-un loc cu valoare sentimentală. Preferă să va atragă în universul lor interior încărcat de sensibilitate, bine ascunsă de o platoşa de pragmatism, decât să facă primul pas. Nu încercaţi să manevraţi Taurii prin constrângeri, nu veţi face decât să le activaţi încăpăţânarea sau gelozia. Persoanele născute în acest semn zodiacal iubesc stabilitatea şi implicit rutina care le dă un sentiment plăcut de siguranţă. Ca să nu muriţi de plictiseală alături de un partener Taur va trebui să îl stimulaţi în permanentă, să aveţi iniţiativă în cele mai multe dintre situaţii, dar merită. Nimeni nu va şti mai bine decât un nativ Taur să va aducă alinare după o zi rebelă la birou.

  BANI

  Taurii sunt foarte atenţi cu banii, ştiu întotdeauna cât au în portofel. Dar au perioade în care simt furnicături în vârful degetelor şi îşi aruncă toată agoniseala pe câte un „nimic” foarte costisitor şi, consideră ei, foarte util. Nu fără a se fi asigurat că într-un fel sau altul situaţia lor financiară va reveni pe linia de plutire. Îşi fac un plan, chiar dacă uneori totul se dovedeşte a fi o iluzie, un balon de săpun care se sparge în lumina dura a realităţii. Important este că şi-au creat starea necesară de spirit pentru a se întinde din când în când mai mult decât le este plapuma. Acest impuls apărut brusc de a cheltui mult poate poate fi şi din cauza frustrărilor pe care unii Tauri şi le cultivă singuri. Mulţi trăiesc cu stoicism în privaţiuni autoimpuse cu ideea că trebuie să aibă rezerve pentru zile negre, dacă vor fi zile negre sau vreun război atomic. Şi într-o zi, cedează şi îi apucă un chef nebun de cheltuit până la ultimul leuţ. O viaţă avem! S-o degustăm!

  Taurii sunt foarte perseverenţi şi lenţi, dar încăpăţânaţi pe drumul lor. Mulţi au senzaţia că Taurii bat pasul de loc şi nu sunt productivi, dar, de fapt, aceştia construiesc încet şi sigur imperii pe care să le conducă, să le controleze cu succes şi care să le aducă venituri considerabile. Dacă nu considerabile, măcar cât să le permită un trai decent, la adăpost de insecuritate materială.

  SĂNĂTATE

  Taurul guvernează gâtul, urechile şi maxilarul, împreună cu glanda tiroidă, laringele, faringele, amigdalele, jugulara, carotida externムşi ganglionii cervicali. Mai mult, el domină, de asemenea, vertebrele cervicale, dinţii, cerul palatin.

  Aşadar, Taurii se vor plânge în general de amigdalite, otite, laringite, dureri ale vertebrelor, înţepenirea umerilor, polipi, dar nu lipsesc nici problemele cu genunchii. Taurii trebuie să acorde foarte multă atenţie alimentaţiei pentru că sunt predispuşi la obezitate, gută şi reumatism.

  În general, persoanele născute sub influenţa Taurului sunt persoane robuste, dacă Soarele nu este grav afectat în horoscop. Atunci când cad însă sub influenţa bolilor, Taurii se recuperează destul de greu, în parte din pricina pesimismului, în parte din cauza neîncrederii în sfatul medicilor. O simplă răceală se poate transforma, din încăpăţânare, într-o infecţie în gât. Excesele alimentare pot duce la probleme cardiace, circulatorii, varice. Specifice zodiei Taurului mai pot fi afecţiunile ginecologice şi infecţiile urinare (Venus guvernează rinichii şi regiunea lombară). Nativilor acestei zodii li se recomandă multă mişcare şi exerciţii în natură, starea generală de sănătate fiind direct influenţată de letargia în care mulţi Tauri se complac.