• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada: 19 ianuarie – 18 februarie
  Element: Aer
  Calitate: semn Fix
  Polaritate: Masculin
  Verba ști
  Planete guvernatoare: tradițional –  Saturn, modern – Uranus
  Metal: uraniul
  Culori: albastrul cerului

   

  PORTRET

  Vărsătorul sau Purtătorul de Apă ori Fiul omului se întinde între 19 ianuarie şi 18 februarie, fiind al unsprezecelea semn al zodiacului. După Capricornul care aduce reguli şi creează structura societăţii, Vărsătorul trebuie să facă totul ca aceasta să funcţioneze.

  Apa pe care Vărsătorul o împrăştie din ulcior este cea a cunoaşterii. Ea se va răspândi peste pământ în cursul erei Vărsătorului. Acest semn zodiacal simbolizează omenirea ajunsă într-un anumit punct de evoluţie. Gestul de a oferi apă poate simboliza însă şi nevoia Vărsătorului de a fi în serviciul celorlalţi, poate simboliza comunicarea în sine.

  Vărsătorul este un semn de Aer, fix, subtil, care îmbină în simbolul sau linia metafizicului şi cea a fizicului, dar este mult mai lucid şi mai egal în manifestări decât celelalte două semne de Aer, Gemenii şi Balanţa. Gemenii sunt de felul lor inconstanţi, iar Balanţele se dezechilibrează la orice vibraţie. Cu toate acestea, Vărsătorii excelează în a duce în paralel două vieţi distincte pe care nu le confundă şi care pot avea caracteristici complet diferite. De remarcat este tenacitatea cu care reuşesc să le ţină departe una de cealaltă fără interferenţe. Nu poţi ştii niciodată ce surprize plăcute sau neplăcute oferă, ascund.

  Originali şi inventivi, Vărsătorii nu pot fi controlaţi, nu se supun nici unei autorităţi şi sunt foarte fixaţi pe propriile idei. Chiar dacă Vărsătorul simbolizează altruismul, fraternitatea, prietenia şi conştiinţa socială, el este echivalent şi cu libertatea, independenţa, utopia, intuiţia şi egoismul. Aşa că, în momentul în care veţi contrazice o persoană născută sub acest semn zodiacal, veţi face cunoştinţă cu aspecte ale personalităţii sale pe care nu le-aţi fi bănuit vreodată. Vărsătorii pot deveni şi ei nerăbdători şi temperamentali, chiar dacă par atât de reci şi rupţi de realitate. Le place să ofere, sunt generoşi, dar o fac numai în termenii impuşi de ei. Individualişti până la sânge şi iubitori de libertate vor ca lucrurile să se desfăşoare după cum vor ei, deşi par a avea uneori raţionamente încâlcite şi prea idealiste. Sunt consideraţi, de cele mai multe ori, excentrici, dar le treci uşor cu vederea ciudăţeniile atunci când ai ocazia să le cunoşti generozitatea şi compasiunea pentru cei aflaţi în nevoie. Au o grămadă de prieteni şi foarte foarte multe cunoştinţe faţă de care încearcă întotdeauna să se achite de responsabilităţi.

  Oamenii născuţi între 19 ianuarie – 18 februarie, au, în general, personalităţi puternice şi atractive. Extremele sunt reprezentate de pe o parte de Vărsătorul gentil, răbdător, sensibil şi timid, iar pe de cealaltă parte de Vărsătorul exuberant şi exhibiţionist care ascunde profunzimile sufletului său după o masca de frivolitate. Ambele tipuri au voinţă puternică, energie şi convingeri de neclintit. Dar sunt suficient de cinstiţi să renunţe la aceste convingeri, dacă dovezile în sensul contrar lor sunt suficient de puternice. Vărsătorii au puterea de a vedea toate faţetele şi amănuntele unui lucru sau ale unei situaţii. De aceea, pot accepta argumentele celorlalţi chiar fără a fi de acord cu ele, dacă sunt siguri că sunt adevărate.

  Ambele tipuri de Vărsător dau dovadă de seriozitate, francheţe, chiar de geniu, deşi sunt în acelaşi timp idealişti şi conectaţi la alte realităţi. E drept, mulţi se adaptează greu lumii înconjurătoare alegând să se retragă în lumea lor ascunsă. Se exprimă clar, moderat, uneori chiar cu un umor sec, logic şi concis. Era Vărsătorului va aduce cu sine trezirea la spiritualitate şi o cercetare ştiinţifică care să aibă la baza idealuri filantropice despre binele umanităţii.

  Dacă se simt inspiraţi, Vărsătorii devin foarte devotaţi cauzei alese, dar îşi pot ruina în acest fel, cu uşurinţă, sănătatea.

  ACTIVITĂŢI

  Vărsătorii intră, ca structură, în categoria semnelor care au o abordare intelectuală a vieţii. Înainte de a lua vreo decizie, de a-şi analiza şi asculta sentimentele, ei încearcă să vadă obiectiv situaţiile cu care se confruntă. În general, totul este pentru ei un exerciţiu mental.

  În astrologia modernă, Vărsătorul este guvernat de Uranus, dar înainte că această planetă să fie descoperită (1781), stăpânul acestui semn zodiacal era considerat Saturn. Aceste două planete au caracteristici complet diferite, dar influenţă lor coexistă în natură Vărsătorilor. Astfel, Uranus este planeta neprevăzutului, a excentricităţii, a libertăţii, intuiţiei, umanismului, astronomiei, revoluţiei, tehnicii. Saturn aduce structură, lentoare, responsabilitate, timp, răceală, solidificare. De aceea, Vărsătorii sunt oameni cu multiple faţete, cu o gândire rapidă, care îşi schimbă neprevăzut cursul vieţii, scopurile, ţelurile. Dar nu o fac la voia întâmplării, ci numai dacă sunt siguri că lucrurile vor ieşi în favoarea lor şi vor avea un avantaj direct.

  Vărsătorii dau randament mai bun în acţiuni de grup şi fac de cele mai multe ori parte dintre lideri. Dorinţa de a cunoaşte şi de a înţelege, de a descoperi adevărul îi fac admirabili oameni de ştiinţă, astronomi sau stoici. La fel, se descurcă foarte bine în orice domeniu care are legătură cu electricitatea, cu radioul, cu științele de frontieră, cu IT-ul, cu tehnica, în general. În ceea ce priveşte artele, umanismul din ei îi face poeţi talentaţi, dar şi excelenţi profesori. Printre defectele cele mai notabile se numără fanatismul, excentricitatea, detaşarea excesivă, dogmatismul şi tendinţa de a se izola de societate. Intensa opoziţie a celorlalţi faţă de un proiect drag Vărsătorilor îi va face pe aceştia din urmă refractari. Pot demonstra lipsă de integritate încălcîndu-şi promisiunile, devin secretoşi şi vicleni. Se lasă o tăcere electrică, grea care este urmată de o erupţie temperamentală. Vărsătorii nu sunt însă firi agresive, iar ieşirile lor verbale sunt rare. Preferă să scape de conflict spunând ca tine şi făcând că ei. Vor să aducă schimbare, să reformeze, să deschidă nebănuite cai spre progres, dar dacă e vreo treabă murdară de făcut pentru asta, mai ales vreun conflict de deschis, preferă să-i bage pe alţii în faţă, să scoată castanele din foc cu mâna altuia. Nu sunt laşi, dar nu sunt făcuţi să lupte la modul agresiv, cu sabia în mâna, precum Berbecii sau Săgetătorii, spre exemplu.

  Printre profesiile asociate Vărsătorului putem enumeră: psiholog, astrolog, învăţământ, meserii legate de politică şi de mari instituţii internaţionale, aparatură ultramodernă, de cercetare şi perfecţionare, invenţie. Vărsătorul este legat de viitor, de avangardă şi de aceea nativii acestei zodii pot activa cu succes în orice meserie legată de comunicaţiile moderne, de spaţiu, de mijloacele moderne de transport.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENIE

  Aşa cum am mai spus, Vărsătorii sunt persoane care filtrează experienţele cu ajutorul raţiunii, lucru valabil şi în viaţa sentimentală. Emoţiile sunt înţelese raţional, iar argumentările acestor nativi vor fi ca desprinse din manualele de psihologie sau studiile despre comportamentul emoţional. Logica lor nealterată însă îi face căutaţi de prietenii aflaţi la nevoie, care doresc un sfat obiectiv sau de cineva care să le ofere o altă perspectiva asupra lucrurilor. Comparativ cu alte semne zodiacale, Vărsătorii nu vor încerca să vă impună o soluţie, un mod de viaţă şi aşteaptă acelaşi lucru de la dvs.

  Acest fel de a fi îi face însă pe Vărsători detaşaţi din punct de vedere emoţional, oarecum inhibaţi la nivel intim, atunci când simt că relaţia lor sentimentală ia o turnură mai profundă decât un simplu flirt de-o seară sau de-o lună. Aşadar nu vă aşteptaţi din partea Vărsătorilor la o legătură ultrapasională. Entuziasmul şi farmecul pe care aceşti nativi le exprimă în public, în societate, par să se inhibe atunci când ajung în intimitate. Nativii acestei zodii caută mai degrabă compatibilitate mentală, intelectuală decât pur sexuală, atunci când vine vorba despre o relaţie pe termen lung.

  Orientarea spre social, natura obiectivă le aduc Vărsătorilor popularitate. Oricât de magnetică şi deschisă însă ar fi personalitatea celor mai extravaganţi Vărsători, aceşti nativi nu-şi fac cu uşurinţă prieteni. Par mereu condescendenţi şi nu se prea deranjează să cultive relaţii cu oameni care nu le plac în mod deosebit. Ca să nu mai vorbim că nu prea oferă necondiţionat încredere. Trebuie să analizeze, să se gândească dacă nu cumva sunteţi bântuiți de motive ascunse, aşa că iau sub lupă orice gest, orice cuvânt şi construiesc adevărate teorii ale conspiraţiei. Dar în momentul în care stabilesc că o persoană este demnă de ataşamentul lor, devin prieteni şi iubiţi foarte tenace, gata de orice sacrificiu, rezistenţi la bârfe şi intrigi.

  Ceea ce oricine trebuie să ştie înainte de a se asocia amoros sau în afaceri cu Vărsători este că aceştia absolutizează libertatea individuală, libertatea de mişcare şi nu le plac întrebările indiscrete. În schimb, nu se vor feri să va supună unui tir lipsit de tact de multe ori pentru a se lămuri dacă meritaţi încrederea lor sau nu. Vărsătorul merge numai în ritmul său, după ideile sale și după metodele tale așa că înarmează-te cu răbdare și fii tu flexibil. El nu va fi. E semn Fix.

  Cea mai mare greşeală a dvs. ar fi să-i luaţi la întrebări. Vărsătorii se simt mai bine dacă nu vă pun la curent cu ceea ce au de gând, dar asta nu înseamnă că va exclud din planurile lor. Veţi fi surprinşi că după o săptămâna să va redea fidel ceea ce dvs. aţi fost foarte siguri că nu au auzit. Acesta este un alt exemplu de excentricitate, generat de capricioasa planetă care îi guvernează, Uranus.

  Vărsătorii sunt uşor de dezamăgit pentru că sunt foarte idealişti şi aşteaptă foarte mult de la cei din jur. Dezamăgiţi devin foarte furioşi, agresivi şi nu iartă niciodată.

  Simt nevoia adesea să se retragă departe de lumea dezlănţuită şi să mediteze în singurătate. Nu insistaţi cu telefoane, e-mailuri, flori, pietre aruncate în geam şi alte tentative de a lua legătură cu ei. Lăsaţi-i în „apele” lor, după care vor reveni la fel de brusc cum s-au retras.

  În ciuda aparenţei absente şi a detaşării, cei mai mulţi Vărsători sunt foarte buni psihologi, persoane intuitive şi empatice.

  BANI

  Vărsătorii privesc banii ca pe un mijloc şi nu ca pe un scop în sine şi dacă îşi pun mintea pot câştiga foarte mult şi foarte bine. Mulţi dintre nativii acestui semn însă au tendinţa de a pierde vremea cu utopii, scenarii şi idei măreţe despre cum să salvezi lumea 😀 . De asemenea, în general, persoanele născute sub acest semn sunt predispuse la oscilaţii foarte frecvente de buget. Azi dau lovitura, mâine cheltuie totul, nu neapărat doar pentru ei înşişi. Partea bună este că vor ieşi întotdeauna la liman. Chiar dacă par distraţi, distanţi, neimplicaţi, trăiesc totul în mintea lor, analizează continuu şi caută soluţii, nu toate utopice. De aceea, reuşesc mereu să iasă din impas. Cum era de aşteptat nu prea se omoară după şefi, de aceea tind să aibă propriile afaceri. Cu toate acestea, organizarea bugetului ar fi bine să fie printre responsabilităţile celorlalţi asociaţi sau ale unui contabil autorizat. Altfel, totul poate degenera într-un haos general.

  SĂNĂTATE

  Vărsătorul guvernează pulpa şi fluierul piciorului, circulaţia, respiraţia şi vederea. Vărsătorii au, în general, o sănătate bună, iar igiena este foarte importantă pentru ei. Nativii acestui semn sunt predispuşi la afecţiuni ale picioarelor, cum ar fi varicele, la hipertensiune, boli ale sângelui, infecţii genitale. Unul din punctele cele mai vulnerabile este sistemul nervos. Comportamentul paradoxal, tendinţa de a interioriza, de a se ascunde, de a trăi totul în interior pot duce la tulburări nervoase.