• Studii astrologice personalizate

 • foto: Doug Wheller – https://flic.kr/p/9RsEEF

  Berbec – Berbec

  Relație pe cât de intensă, pe atât de scurtă, consumată mai ales în plan sexual. Este o mare fericire dacă scapă amândoi vii și nevătămați din această încercare. După cum știm, Berbecii sunt dominatori, impulsivi și foarte direcți. Dacă se vor întâlni, pasiunea va fi oarbă vreo câteva zile, apoi încep ciocnirile. Dacă niciunul nu va lăsa de la el, relația nu are prea mari șanse de supraviețuire.

  Mai precis, în momentul în care unul dintre Berbeci face o greşeală, celălalt va începe să-l critice, să-i spună clar şi răspicat ce simte. Primul nu se va lasă mai prejos şi de aici până la câteva uşi trântite şi farfurii aruncate cât colo nu poate fi decât un pas. Guvernat de planeta Marte, Berbecul este un semn de Foc, Cardinal, egoist, mândru, vanitos, luptător (Marte este planeta războiului), competitiv. Berbecii se pricep foarte bine să vocifereze, să-şi sublinieze dorinţele, nevoile, care trebuie îndeplinite pe loc.

  Imaginaţi-vă două astfel de personalităţi împreună. Posesivitatea poate fi o problemă. Ambii Berbeci îşi vor trâmbiţa nevoia de libertate, în timp ce vor aştepta loialitate unul de la celălalt, iar crizele de gelozie se vor ţine lanţ. E problema Berbecului, ca tipologie, de a recunoaşte drepturile celorlalţi şi de a oferi ceea ce cere. Vrea necondiţionat, oferă puţin şi, în viziunea sa, are întotdeauna dreptate.

  Relaţia poate merge dacă ambii Berbeci sunt dispuşi să calce pe egoism şi să facă multe compromisuri, să înveţe împreună să fie generoşi şi atenţi unul la sentimentele celuilalt, să lucreze ca echipă, nu în competiţie. Altfel, problemele cuplului vor rămâne nerezolvate, în timp ce Berbecii noştri nu vor conteni să se arate reciproc cu degetul.

  O relaţie amoroasă între doi Berbeci poate avea şi avantaje, chiar dacă poate doar pe termen scurt. Nu se vor plictisi împreună niciodată pentru că sunt plini de iniţiativă şi se vor stimula reciproc spre noi experienţe, descoperiri, proiecte. Certurile, deşi dese, vor trece repede, mai ales că împăcarea poate avea un gust foarte dulce. Ceea ce însă le va lipsi amândurora este perseverenţa de a duce ceva la bun sfârşit.

  Berbec – Taur

  Nu prea merge. Taurul este conservator şi liniştit, îşi găseşte un drum pe care merge cu încăpăţânare până la capăt, cu pas legănat. Aşa că Berbecul îşi va ieşi din minţi foarte rapid. Berbecul vrea mereu ceva nou, vrea acţiune, dinamism, iar de la Taur cu greu poţi obţine aşa ceva. Taurii sunt mult mai ataşaţi de rutina care le dă un plăcut sentiment de siguranţă şi vor deveni geloşi atunci când vor constata că Berbecii au mereu alte priorităţi şi nu-i alintă suficient.

  Atât Taurul (semn de Fix, de Pământ) cât şi Berbecul (Cardinal, de Foc) au multe calităţi, dar împreună, într-o relaţie sentimentală, nu şi le pot pune în valoare cu uşurinţă. Desigur, poate fi o experienţă foarte bogată pentru ambele semne, pot învăţa multe unul de la celălalt. Taurul, guvernat de Venus, planetă care reprezintă dragostea, îl poate face mai cumpătat pe Berbec. Berbecul, guvernat de Marte (pasiunea), îl poate impulsiona pe Taur să rişte din când în când, să fie mai spontan şi mai puţin conservator. Berbecul aduce aventură, Taurul aduce siguranţă şi romantism.

  Berbecul vine cu grămada de idei, iar Taurul organizat le pune în practică şi în valoare pe toate, una câte una, dacă îl lasă partenerul/partenera de viaţă.

  Încăpăţânarea este, însă, în esenţă, principala problema a combinaţiei Berbec-Taur. Berbecul bate din picior, vrea să primească imediat ceea ce doreşte. Taurul se aşteaptă la gentileţe, romantism, vorbe dulci şi nu se arată dispus să cedeze în faţa paradei războinice a Berbecului. Şi va avea întotdeauna ultimul cuvânt. Greu de suportat pentru vanitatea Berbecului. Şi tot aşa, cu una caldă şi una rece, dacă nu se vor cultiva avantajele relaţiei, se poate ajunge rapid la o despărţire amară, precedată câteodată de violenţe fizice şi/sau verbale. Ambele semne vor să domine într-o relaţie sentimentală, de aceea, compromisul este esenţial, pentru ca această combinaţie de masculin-feminin să aibă şanse de succes.

  Berbec – Gemeni

  Poate merge foarte bine, pentru că atracţia există şi la nivel fizic şi la nivel intelectual.

  Berbecul este semn de Foc, guvernat de Marte, Gemenii sunt semn de Aer, guvernat de Mercur. Pasiune şi Comunicare, Aerul favorizează propagarea Focului.

  Combinaţia poate fi una foarte reuşită dacă se găseşte calea corectă de comunicare, pentru că ambele semne sunt înclinate spre descoperiri, spre a explora mereu ceva nou, spre a iniţia. Atât Berbecul cât şi Gemenii iubesc libertatea. De aceea, Gemenii devin nemulţumiţi când partenerii lor de Foc îşi exprimă bătăios posesivitatea, iar Berbecii nu văd cu ochi prea buni înclinaţiile spre flirt ale Gemenilor. Cu toate acestea, pe Gemeni nu-i deranjează dorinţa de libertate a Berbecului, ci sunt mai degrabă atraşi de iniţiativele acestuia. Gemenii nu ţin neapărat să domine în relaţie, dar nu pot tolera însă ca libertatea intelectuală să le fie încălcată şi nu vor aprecia remarcile abrupte, jignitoare ale Berbecului şi tendinţele lui de a o face mereu pe şeful.

  Cu răbdare şi discreţie, Gemenii pot descoperi cum să pună hăţuri Berbecului, şi să-l conducă din umbră, în vreme ce Berbecul va fi sigur că a cucerit gloria de unul singur.

  Modul direct şi deschis de a fi, uşor impulsiv al Berbecilor, se izbeşte de versatilitatea Gemenilor. O căsnicie este dificilă, mai ales dacă este realizată în pripă. Berbecii şi Gemenii au motivaţii diferite, stiluri diferite, dar se vor simţi atraşi unul de celălalt în mod paradoxal. Premisele sunt mai bune pentru relaţii de scurtă durată. Atât Gemenii cât şi Berbecii sunt inteligenţi, dar împrăştiaţi şi nu vor putea decât foarte greu să-şi stabilească un ţel comun. Mai ales pentru că Gemenii îşi schimbă ţelurile ca pe şosete.

  Relaţiile mai fericite pot apărea între un bărbat Berbec şi o femeie Gemeni, nu invers.

  Berbec – Rac

  Iată o relaţie care supravieţuieşte foarte greu. Racul este prea sensibil, Berbecul prea direct. Pentru Berbec va fi greu să tolereze firea ascunsă a Racului, iar Racul se va simţi lezat de remarcile Berbecului. Iniţial, Racul va considera Berbecul foarte atractiv pentru că este puternic, strălucitor, dar sistemele lor de valori diferă total. Şi, mai presus de toate, Racul este suspicios şi va găsi suspectă orice mişcare a Berbecului. Ca să fim sinceri, Berbecul se cam mişcă, se tot mişcă am putea spune în toate direcţiile şi cu o mulţime de lume. Racul vrea acasă, pe canapea, la călduţ, vrea o familie foarte bine închegată, cu copii, iar Berbecul nu este întotdeauna pregătit pentru astfel de „complicaţii” care să-i ştirbească libertatea. La urma urmei, Universul a fost creat să se învârtă în jurul lui şi nu al unui pici care va capta toată atenţia întregii familii. Cu toate acestea, în condiţii ideale, cu persoane mai evoluate, o relaţie de acest gen ar putea funcţiona. E nevoie de răbdare şi înţelegere de ambele părţi. Berbecul îl poate ajuta pe Rac să devină mai deschis şi mai puţin temător, Racul i-ar putea arăta Berbecului cum funcţionează intuiţia şi de ce e mai bine să acţionezi uneori din spatele cortinei şi nu să ataci frontal cu bâta în mână.

  În plan profesional apar rivalităţi de netrecut. În ciuda atitudinii oarecum negativiste, Racul vrea să domine, iar Berbecul nu concepe aşa ceva.

  Berbec – Leu

  O relaţie destul de bună în momentul în care se stabileşte clar cine este şeful, indiferent dacă este vorba despre relaţii amicale, profesionale sau sentimentale. În relaţiile profesionale, cel mai bine ar fi ca Berbecul şi Leul să fie parteneri şi nu în raport de şef-subordonat. Şi aşa este însă destul de probabil să iasă scântei când nu vor cădea de acord asupra vreunei strategii. Ambii au dorinţa de a conduce şi de a se impune, dar, de obicei, Berbecul se supune Leului. În ceea ce priveşte relaţiile amoroase, atracţia este foarte puternică, iar interesul faţă de sex este la fel de mare de ambele părţi. Dacă se vor înţelege asupra subordonării, o căsnicie are toate şansele de reuşită. Poate că, în unele cazuri merge şi negocierea şi vor accede la „guvernare” cu rândul pentru a nu trăi în prea mari frustrări. Ideal ar fi totuşi să înţeleagă că într-o relaţie amoroasă nu trebuie să existe neapărat un şef, ci o colaborare fructuoasă susţinută de respect şi admiraţie reciprocă. Este foarte indicat ca Berbecul să gândească măcar o secundă înainte de a vorbi pentru că Leul l-ar putea considera grosolan în exprimare şi lipsit de respect.

  Berbec – Fecioară

  Cele două semne zodiacale au relaţii amicale şi profesionale armonioase, deoarece în acest sens se completează reciproc. Iniţiativele şi ideile Berbecului sunt puse în practică de ordonată Fecioara care, în comparaţie cu partenerul de Foc, are răbdare să verifice toate amănuntele. Legăturile amoroase şi căsnicia sunt însă destul de problematice. Berbecul este mult prea pasional şi instabil pentru a corespunde gusturilor Fecioarei care trăieşte mai mult cerebral. Dacă cei doi reuşesc să dezvolte preocupări şi pasiuni comune, atunci relaţia poate avea o bază de pornire. Altfel, viaţa în comun este de nesuportat. Apare un moment în care cei doi, în loc să se asculte unul pe celălalt, se apucă să vină cu tot felul de idei că să îmbunătăţească relaţia. Şi de aici, până la o ciocnire de orgolii nu este decât un singur pas şi fiecare o ia în altă direcţie. Spiritul de şef al Berbecului intră de obicei în plin conflict cu tendinţa spre analiză şi critică a Fecioarei, chiar dacă aceasta nu esta rău intenţionată, ci constructivă în remarcile ei.

  Fecioara l-ar putea învăţa pe Berbec cum să fie mai atent la detalii, cum să muncească perseverent şi să nu se arunce cu capul înainte în luarea deciziilor, iar Berbecul i-ar putea insufla Fecioarei spontaneitate şi o atitudine mai detaşată în faţă problemelor.

  Berbec – Balanţă

  Atracţia dintre Berbeci şi Balanţă este un lucru absolut natural, dar care nu este decât de scurtă durată. Şi asta deoarece sunt firi cu totul opuse, cu personalităţi care nu-şi găsesc puncte comune. E legea polilor opuşi care se atrag, aceste semne fiind în opoziţie pe cercul zodiacal şi fiecare posedând calităţile care îi lipsesc celuilalt. Berbecul va detesta faptul că Balanţă umblă cu cioara vopsită şi cu intrigi în încercarea de a prelua controlul. La fel de impulsivi, Berbecii şi Balanţele se vor băga în tot felul de treburi care la început par de succes, apoi când eşecul începe să-şi facă apariţia încep să se acuze unul pe celălalt şi nimeni nu-şi asumă răspunderea. Apoi, prin natura sa, Berbecul este o fire beligerantă, iar Balanţa este semnul armoniei, cea care militează cu calm pentru pace şi înţelegere, pentru justiţie şi dreptate. Berbecul este egoist prin definiţie, simbolul Sinelui, Balanţa este simbolul parteneriatelor, al relaţiilor cu ceilalţi, al colaborării. Desigur, dacă au deschiderea necesară pot învaţă multe unul de la celălalt, transformând orice tip de relaţie într-una de succes răsunător.

  Berbec – Scorpion

  În relaţiile sentimentale se va ajunge cu greu la un echilibru din cauza geloziei Scorpionului şi a tentaţiei Berbecului de a face exact pe dos decât vrea perechea doar pentru a demonstra cine e şeful. Berbecul, care vrea să cunoască în permanenţă oameni noi şi vrea să trăiască viaţa din plin, se va simţi foarte repede sufocat de posesivitatea Scorpionului şi de tendinţa acestuia de a avea o casă închisă. Şi nu trebuie să pierdem din vedere faptul că ambele semne sunt foarte dominatoare, deci un compromis este foarte greu de atins. Dacă Scorpionul lasă deoparte încăpăţânarea făţişă, îşi muscă limba şi trece la o tactică mai subtilă, îl poate controla foarte uşor pe Berbec care va aprecia până la urmă firea dinamică, dar bine organizată a Scorpionului căruia îi place să ducă lucrurile la bun sfârşit. Ambele semne stau sub influenţa lui Marte, iar Scorpionului i se adaugă şi Pluton. Dar Berbecul exprimă deschis forţa brută a planetei războiului, instabilitatea şi impulsivitatea, în timp ce Scorpionul îi aduce perseverenţă, tactică, planificare.

  Berbec – Săgetător

  Combinaţie care, în cele mai multe cazuri, se dovedeşte foarte bună. Şi Berbecul şi Săgetătorul sunt semne de Foc, iubesc mişcarea, noul, ieşirile în societate. Atracţia este imediată, dragoste la prima vedere, dacă vreţi, şi durează foarte mult. Important este să-şi respecte unul altuia libertatea şi nevoia de mişcare. Problemele pot apărea totuşi din cauza geloziei reciproce şi a faptului că nici unul dintre semne nu este foarte de casă. În timp ce Săgetătorul se mai adaptează cu vârstă, majoritatea Berbecilor sunt mai independenţi şi nu prea dornici să treacă peste numeroasele aventuri sentimentale ale partenerilor lor. Berbecii se vor dovedi însă părinţi mai buni, şi uite aşa se pot completa reciproc. Relaţiile de prietenie sunt şi ele favorizate, dar nu cele profesionale. Berbecii şi Săgetătorii fac echipă bună, dar cu altcineva care să-i conducă pe amândoi.

  Berbec – Capricorn

  Nici vorba de căsnicie. Poate una cu năbădăi. Capricornul este înregimentat în muncă, tabieturi şi o independenţă stranie, iar Berbecul este în continuă mişcare.

  Berbecul vrea în oraş, Capricornul vrea la serviciu, Berbecul vrea sex, Capricornul vrea la serviciu, Berbecul vrea noutate, Capricornul vrea la serviciu. Capricornii sunt mult prea conservatori, calculaţi, cântăresc fiecare acţiune pentru a decide dacă merită efortul în funcţie de câştigul pe care îl vor obţine. În schimb, Berbecii riscă mereu negândit. Aşa că nu poate fi vorba despre vreo strategie comună de convieţuire, deci căsnicia poate fi dată uitării. Relaţiile sentimentale dintre Berbeci şi Capricorni sunt rare şi nu de lungă durată.

  Berbec – Vărsător

  Aici se întâlnesc două tipuri diferite de egoişti şi de independenţi care nu se vor înţelege niciodată. Vărsătorul se consideră prea sofisticat pentru superficialul Berbec aşa că nu-i va permite accesul în majoritatea treburilor sale. Vărsătorul este prea raţional pentru Berbec, iar în pat, Berbecul se va simţi frustrat. Vărsătorul acordă prea puţină importanţă vieţii sexuale, în comparaţie cu nevoile Berbecului care ştie una şi bună, oriunde, oricând. Iar dacă nu lucrează în acelaşi loc sau nu frecventează aceleaşi cercuri sociale (vezi petreceri) cei doi se vor întâlni destul de rar, cel mai probabil seara, în pat.

  Nici amical sau profesional lucrurile nu stau prea bine. Este nevoie de tipuri foarte evoluate ale ambelor semne ca să poată colabora pe orice plan sau la orice nivel, iar atunci putem fi martorii unei colaborări pline de creativitate şi dinamism.

  Berbec – Peşti

  E lesne de înţeles de ce Peştii nu vor face niciodată casă bună cu un Berbec. Berbecii sunt foarte încăpăţânaţi, egoişti, individualişti, în comparaţie cu Peştii care vor să împartă cu ceilalţi şi să se sacrifice. Berbecul este foarte zgomotos, iar Peştele, chiar dacă vorbăreţ, nu ţine neapărat să fie în centrul atenţiei. Realismul Berbecului nu va tolera foarte mult timp reveriile Peştelui pe care îl va categorisi destul de repede drept insuportabil. Doar în cazuri excepţionale, cei doi se vor putea completa atât de bine, încât să poată menţine o relaţie afectivă de durată sau o căsnicie. Peştele este intuitiv şi foarte sensibil, uşor de rănit de căpoşenia Berbecului şi va aştepta, dar nu la nesfârşit, ca acesta să-i răspundă într-o manieră mai blândă demersurilor afective. Altfel, nu va trece mult până când Peştii îi vor considera pe Berbeci nişte parteneri total egoişti şi bineînţeles incompatibili cu tendinţele lor caritabile.

   

X