• Studii astrologice personalizate

 • foto: Boris Kasimov – https://flic.kr/p/dGxXva

  Rac – Berbec 

  Iata o relatie care supravietuieste foarte greu. Racul este prea sensibil,Berbecul prea direct. Pentru Berbec va fi greu sa tolereze firea ascunsa a Racului, iar Racul se va simti lezat de remarcile Berbecului. Initial, Racul va considera Berbecul foarte atractiv pentru ca este puternic, stralucitor, dar sistemele lor de valori difera total. Si, mai presus de toate, Racul este suspicios si va gasi suspecta orice miscare a Berbecului. Ca sa fim sinceri, Berbecul se cam misca, se tot misca am putea spune in toate directiile si cu o multime de lume. Racul vrea acasa, pe canapea, la caldut, vrea o familie foarte bine inchegata, cu copii, iar Berbecul nu este intotdeauna pregatit pentru astfel de “complicatii” care sa-i stirbeasca libertatea. La urma urmei, Universul a fost creat sa se invarta in jurul lui si nu al unui pici care va capta toata atentia intregii familii. Cu toate acestea, in conditii ideale, cu persoane mai evoluate, o relatie de acest gen ar putea functiona. E nevoie de rabdare si intelegere de ambele parti. Berbecul il poate ajuta pe Rac sa devina mai deschis si mai putin temator, Racul i-ar putea arata Berbecului cum functioneaza intuitia si de ce e mai bine sa actionezi uneori din spatele cortinei si nu sa ataci frontal cu bata in mana.

  In plan profesional apar rivalitati de netrecut. In ciuda atitudinii oarecum negativiste, Racul vrea sa domine, iar Berbecul nu concepe asa ceva.

  Rac-Taur

  Este una dintre cele mai bune uniuni, mai ales in cazul femeie Taur, barbat Rac. Racul este fascinat de personalitatea Taurului, atat de sigur de drumul ales. De aceea, Taurul se va simti in centrul atentiei, adulat si totul va fi perfect. Si Taurul si Racul iubesc casa, familia, gatitul si copiii. Problemele apar din cauza ca Racul tinde sa idealizeze prea mult Taurul, iar cand acesta ca tot omul greseste, Racul se inchide in sine in loc sa comunice.

  Daca Taurul va sti sa nu-l preseze sa spuna ce are pe suflet, Racul va marturisi pana la urma ce il roade.

  Cu permanenta incurajare a Taurului, Racul va trece mai sigur pe el prin viata si va avea mai mult succes in ceea ce va intreprinde. Daca Taurul si Racul vor fi la fel de dornici sa dea si nu numai sa primeasca, relatia va deveni din ce in ce mai buna.

  In parteneriatele de afaceri, totul merge bine, daca Racului i se permite din cand in cand sa se aseze la conducere.

  Gemeni – Rac

  Doua personalitati complexe, cu schimbari dese de stare, de atitudine, totul depinde de cum se sincronizeaza si cat de intelgatori pot fi unul cu oscilatiile celuilalt. Desi sunt buni comunicatori amandoi, plini de farmec si de umor, nu se vor intelege mereu. Gemenii au mereu de plecat undeva, iar Racul prefera visator spatiul intim al casei. Gemenii ies in fata, Racul prefera sa conduca din umbra, sa administreze un patrimoniu. El aduna, in vreme ce Gemenii imprastie. Gemenii vorbesc despre orice, nu prea au secrete, pe cand Racul are mereu o fata nevazuta, precum Luna care il guverneaza. Racul e romantic, conservator si posesiv, Gemenii vor libertate de miscare. Racii devin gelosi, iar Gemenii se vor simti constransi, astfel incat casnicia intre aceste doua semne este dificila.

  In fericitul caz in care cei doi decid ca fac parte din aceeasi echipa si au interese comune puternice pot deveni aliati de nadejde, Racul punandu-si intuitia in sprijinul initiativelor Gemenilor.

  Rac-Rac

  Nu se simt intotdeauna bine impreuna, isi memoreaza unul altuia greselile si ocazional are loc cate un „meci” cand si le arunca in fata. Pe toate. Incepand de la Adam si Eva. Baza comuna ar fi nevoia de liniste si de a aveau un camin stabil, dar sunt prea sensibili si prea critici in acelasi timp. Iar cele mai multe probleme rezulta din lipsa de realism.  In plan sexual, vor astepta unul de la altul sa cedeze si sa se adapteze si de aceea este putin probabil sa se inteleaga cum trebuie. Totusi, exista si cupluri reusite de Raci care isi ofera unul altuia intelegere, sustinere si o familie calda.

  In afaceri se vor certa prea mult de la fotoliu de sef ca sa mai aiba timp sa puna ceva in practica. Da, da! Chiar daca nu fatis ca Leul, Racul doreste sa fie sef, sa organizeze, sa administreze si sa adune in cont, pentru a se simti in siguranta.

  Rac-Leu

  Intre Lei si Raci relatiile nu sunt intotdeauna foarte clare. Depinde de modul in care vede fiecare sensibilitatea, jovialitatea, lipsa de incredere etc. Leii sunt totusi mult prea expansivi pentru gusturile Racilor care tind sa se ascunda in carapace la cea mai mica amenintare. Discreti, Racii nu vor intelege sau nu vor fi de acord cu nevoia de spectacol a Leilor, iar suspiciunea lor se va ciocni de cea a persoanelor nascute sub semnul de Foc. Relatiile profesionale sunt mai durabile decat cele sentimentale. In dragoste, cum este de asteptat, Racul trebuie sa cedeze in fata Leului si sa-i ofere admiratia sa fara margini. Ca puncte comune ar fi nevoia unui camin stabil, bine decorat si amenajat, dorinta de atentie si afectiune, nevoia de stabilitate, dar posesivitatea ambelor semne poate ridica mari probleme. In plus, Racul e un lider sub acoperire, ceea ce contravine dorinţei de suprematie a Leului.

  Rac-Fecioara

  Tendinta excesiva a Fecioarei de a trece totul prin filtrul ratiunii poate rani cu usurinta sensibilitatea ascutita a Racului. Relatiile profesionale se desfasoara totusi sub auspicii destul de bune, Racii si Fecioarele vor colabora cu succes. Fecioara trebuie sa-si cenzureze tendinta spre critica si totul va fi bine. Relatiile amoroase si amicale sunt destul de armonioase, desi atasamentul Racului fata de rudele lui poate deveni deranjant pentru Fecioara. Racul este  dependent de parinti si de rude, ii place sa le viziteze si sa le primeasca in vizita mai des decat ii convine Fecioarei.

  Pericolul care mai poate aparea este acela al prea marii griji pe care si-o poarta reciproc si pot sfarsi sufocindu-se unul pe celalalt. Sexul nu va juca un rol foarte important in relatia lor, iar o eventuala casnicie nu poate fi salvata decat de discutii cat se poate de sincere si deschise. Exista mult potential in aceasta combinatie, iar parteneriatul lor se poate consolida treptat, de-a lungul anilor.

  Rac-Balanta

  Dezacordurile dintre aceste semne zodiacale sunt prea puternice pentru a se ajunge la o convietuire linistita. Racul este mult mai legat de casa. Vrea sa petreaca acolo cat mai mult timp si este econom. In opozitie, Balanta este cheltuitoare si il va scoate din sarite, ca sa nu mai vorbim de placerea de a colinda drumurile, casele oamenilor, restaurantele etc. In relatiile amoroase Rac-Balanta, Racul va aborda in cele din urma atitudinea de martir si o va plictisi de moarte pe Balanta care  va fugi in cautarea aventurii.

  Cum Racii si Balantele devin cu greu amici, despre relatii profesionale de succes nu poate fi vorba. Difera stilul de abordare. Nimic nu va putea fi dus la bun sfarsit sau transformat in ceva profitabil daca partile implicate se cearta non stop de la bani si strategia de investitii.

  Rac-Scorpion

  Iata o compatibilitate foarte buna, intre doua semne de Apa. Atat Racii cat si Scorpionii sunt condusi de intuitie si emotii, iar legatura care se va crea intre ei este foarte puternica. Din fericire, Racii nu ofera Scorpionilor motive de gelozie, iar Scorpionii se vor privi in oglinda in ochii Racilor. Scorpionul munceste foarte mult si acasa si la birou si va aprecia atmosfera creata de Rac in camin, plina de liniste si de confort. Daca nevoile emotionale ale Scorpionului vor fi implinite, acesta nu va mai cauta in alta parte. Racii ii respecta pe Scorpioni din toate punctele de vedere si vor sti sa faca reprosurile pe un ton moderat, fara sa le raneasca acestora mandria.

  Si in afaceri colaborarea este la fel de buna.

  Rac-Sagetator

  Nu merge. Sagetatorul se va astepta ca Racul sa-l urmeze, sa arate acelasi interes pentru libertate si aventura, dar Racul vrea stabilitate si liniste. La cea mai mica reactie de gelozie a Racului, Sagetatorul isi va lua talpasita spre o lume mai buna si mai plina de distractii. Cine a mai auzit sa-ti petreci seara in fata televizorului?

  Aceasta este o combinatie care poate sa functioneze totusi in varianta femeie Sagetator-barbat Rac, dar remarcile directe ale Sagetatorilor, de orice sex ar fi, vor rani intotdeauna sensibilitatea Racilor.

  In afaceri treburile pot merge daca Racul accepta sa fie dominat sau mai bine zis pus in umbra, in postura de simplu executant.

  Rac-Capricorn

  In ciuda atractiei fatale de la inceput, relatia nu va tine prea mult, daca Racul nu va intelege preocuparile Capricornului legate de cariera, preocupari care ii ocupa 99.99% din timp. Racul, de orice sex ar fi doreste foarte multa atentie, iar Capricornul nu prea are timp sa i-o acorde. Racul e romantic si visator, iar Capricornul, practic. Racul devine prea dependent de Capricorn, iar acesta se va simti impovarat si va incerca sa-l forteze pe Rac sa se apuce de afaceri mai serioase care sa-i confere ceva independenta.

  Chiar daca viata lor in doi devine plicticoasa uneori si tensionata in pat din cauza Capricornului vesnic ingropat in dosare, cu foarte multa truda se poate ajunge la o relatie sentimentala mai indelungata. Banii pot deveni un tel comun, pentru ambii adora sa adune in cont pentru zile negre.

  In afaceri totul va merge perfect, dar daca strategia va fi pusa la punct de Capricorn.

  Rac-Varsator

  Nu au nimic in comun. Varsatorul va incerca sa-l schimbe pe Rac, ceea ce va declansa reactii ostile. Racul se va ascunde in cochilia sa si nu va mai iesi de acolo. Comunicare nu prea exista pentru ca atat Racul cat si Varsatorul sunt foarte atasati de ceea ce gandesc, de propriul sistem de valori. Nimeni nu poate fi mai intuitiv decat Racul si mai logic decat Varsatorul. Asa ca probabil isi vor consuma timpul incercand sa-si demonstreze unul altuia ca au dreptate. Varsatorii petrec foarte mult timp in afara casei, cu prietenii, iar Racii se vor simti neglijati si chiar jigniti de o asemenea atitudine nepasatoare fata de camin.

  Rac-Pesti

  Pestii si Racii sunt semne de Apa si de aceea se inteleg atat de bine. Comunicarea dintre aceste doua semne zodiacale este perfecta, iar Racul nu se va supara daca Pestele vrea sa domine cu orice pret. Dar, in cele mai multe cazuri, Pestele va lasa pozitia de conducere partenerului(ei) Rac. Ambele semne sunt conciliante si tolerante, iar Racul va aduce dinamism si va sti cum sa canalizeze, cu sensibilitate, energia si imaginatia dispersata, utopica adesea a Pestelui.