• Studii astrologice personalizate

 • Oare sunt singura care s-a săturat de cei care se strecoară prin liste și pe grupuri pentru ca apoi să trimită mesaje publicitare nesolicitate, nedorite? Am avut recent o experiență absolut halucinantă cu o doamnă/domnișoară care, după ce mi-a trimis un mesaj de reclamă la o oră nepotrivită, s-a arătat foarte vexată când i-am spus că pe mine mă deranjează acest gen de mesaje și că le consider intruzive. M-am exprimat politicos, dar dumneaei a sărit cât casa și mi-a spus că nu e profitoare, deși eu nu am folosit astfel de cuvinte. Am sfătuit-o doar să își facă o pagină și să o promoveze, nu să trimită Spam. Mda…Interesant cum lucrează psihicul uman.

  • Dacă trimiți astfel de mesaje, asumă-ți că poți deranja, că riști să superi și că ipocriziile presupus drăgălașe de genul „sper că nu sunt intruzivă” pot irita și mai mult. Singura atitudine acceptabilă, dacă ți se face observație că deranjezi, este să îți cer scuze, nu să ții lecții de morală absolut nejustificate. „Scuză-mă că te-am deranjat„, atât ai de spus! Nu-mi spune că dacă nu-mi convine, să ignor mesajul. Nu o să-l ignor. O să-ți bat obrazul politicos și o să-ți atrag atenția că mă deranjezi.
  • Dacă ai ceva de vânzare, vrei să-ți faci reclamă etc., fă-ți pagină de afacere, de autor, de produs și pune-te pe treabă. Invită-ți prietenii să aprecieze pagina. Cine va dori să o facă, o va face, cine nu, nu. Și nu se va considera deranjat sau iritat de invitație.
  • Investește timp și da, bani, că să aduni o comunitate în jurul tău, să te promovezi, să convingi că meriți atenția, aprecierea etc. Dacă tu nu investești în tine, eu de ce aș face-o?
  • Dacă n-ai chef să muncești, să investești în tine, mulțumește-te să postezi pe profilul tău câte un link la produsul sau serviciul pe care vrei să-l vinzi și mulțumește-te cu rezultatul! Nu-mi spune mie cu ce ton trebuie să-ți răspund când TU ești cel/cea care deranjează. Cam cât tupeu poți să ai?
  • Dacă ai nevoie de ajutor, cere-l, dar nu-mi veni cu texte de prost gust și șantaj că nu-s eu prieten bun. Pe duduia cu pricina nici nu o cunosc personal, ci dintr-un grup. Mi-a cerut prietenia și i-am acordat-o, ca multor altora, întrebându-mă cât o să-i ia până începe cu mesajele de Spam. Pentru că, nu știu de ce, am avut un feeling că asta o să facă. La fel cum am știut că o să-mi răspundă cu tupeu dacă îi atrag atenția că nu e bine ce face.

  Dacă tu ai fi un prieten bun, nu mi-ai trimite spam. Ai spune ceva de genul: „Bună, scuză-mă dacă te deranjez. Vreau să îmi fac reclamă la un produs. Îmi permiți să îți trimit un link?” Nu-mi trântești mesaje nesolicitate de reclamă cu precizarea că speri că nu ești intruziv(ă). Ești intruziv(ă) când faci din astea! Dacă îți spun „Nu, nu mă interesează”, îmi respecți dorința și mă scutești de aberații. Dacă nu-ți place, așa cum mi-ai cerut prietenia, tot așa te poți retrage discret din lista mea de prieteni.

  Da, poate că sunt un om mai dur, dintr-o bucată, greu de digerat. Nu-ți place, ieși din listă sau nu mă deranja cu ipocrizii, nu umbla cu cioara vopsită-n papagal și nu-mi trimite Spam!