• Studii astrologice personalizate

  • Eclipsa de Lună de la 30 noiembrie are loc în Gemeni, semn de Aer, rațional, dar Mercur, dispozitorul Lunii, se găsește în Scorpion, un semn de Apă, profund emoțional. Așa că putem avea șansa de a descoperi un adevăr despre noi înșine sau despre altcineva, folosindu-ne atât latura rațională, cât și inteligența emoțională. Pentru că au loc lângă nodurile lunare eclipsele ne aduc aminte de misiunea noastră, de scopurile noastre, aducând în lumină lucruri pe care până acum le-am ascuns în umbră. Poate fi un moment care să ne tulbure, un moment dureros care să ne forțeze să reconsiderăm multe lucruri, poate chiar să încheiem o situație, o relație. Sau poate vom închide o anumită stare mentală, ne vom desprinde de un anume fel de a înțelege lucrurile, vom ieși dintr-un anume cadru mental care aruncă o umbră mare asupra a ceea ce cunoaștem. Ce este fapt și ce este mistificare în mintea noastră?

    Mercur în Scorpion ne arată calea către Adevăr, dar cu implicarea Scorpionului, nu va fi o cale ușoară. Nu mai putem să ne ascundem de noi înșine, nu mai putem pretinde că nu vedem faptele. Dar să ne alegem cu grijă cuvintele, pentru că ele pot vindeca sau ucide. Putem folosi acest moment de eclipsă pentru a ne reseta emoțional, dar după ce emoțiile vor atinge un moment de maxim, de criză. Lucrând cu o eclipsă pe axa Gemeni-Săgetător, ar fi bine să ne amintim că Dumnezeu ne-a creat liberi, iar omul a creat religiile și prejudecățile, dogmele și fanatismul. Pe ce fapte ne bazăm cunoașterea sau credințele? Este cunoașterea adevărul sau drumul către el? Uneori pare să fie un drum infinit, ca o spirală nesfârșită care se înalță spre cer pentru ca apoi să coboare brusc în Hades. Mercur în Scorpion, dispozitorul Lunii în Gemeni, ne împinge să investigăm înainte de a crede.

    Să ne amintim ce spunea Osho : ” Truth is a search, not a faith. It is an inquiry, not a belief. It is a question, a quest.” Aceste vorbe aduc foarte bine împreună energia de pe axa Gemeni – Săgetător și a opoziției Luminătorilor. Aceste vorbe ar putea fi o cheie bună pentru dezlegarea „misterului” acestei eclipse.