• Studii astrologice personalizate

 • Entuziasmul care ne cuprinde când auzim de Jupiter, Marele Benefic, de norocul pe care îl poartă cu sine, de avantajele pe care le răspândește, ne-ar putea face să uităm că această planetă guvernează și peste sistemele morale, legale, filosofice, religioase, guvernează integritatea morală, verticalitatea. Darurile sale nu pică din cer, cum ar crede unii. Accesul la ele este condiționat de onestitate, moralitate, de contribuția activă la viața socială și la ceea ce se petrece la nivel de instituții religioase, juridice, etc. Nu poți cere de la societate dacă tu nu-i dai nimic, dacă nu te prezinți măcar la vot, spre exemplu, sau dacă votezi la mișto, vorba colegului Dan Ciubotaru (https://www.facebook.com/ciuboda/posts/10215150304924880). În acest context, discuțiile despre statul de drept nu sunt deloc întâmplătoare zilele acestea, atacul la dreptate, onoare, democrație, la codurile de legi ale acestei țări iarăși nu reprezintă o întâmplare.

  Jupiter tranzitează, după cum mulți dintre voi știți, Scorpionul, un semn care are foarte mare legătură cu căutarea adevărului, cu dreptatea, dar și cu jocurile de putere, cu jocurile murdare de culise, cu aranjamentele financiare la limita legii sau cu cele care încalcă flagrant legea. Dar Scorpionul este și un semn al purificării, al transformării, al morții și renașterii.

  Astfel, dacă în decursul retrogradării lui Jupiter prin Scorpion, mulți au trăit beția puterii, iluzia grandorii, au votat legi contrare intereselor societății, intereselor naționale, s-au jucat cu temerile cele mai profunde și cu nevoia de securitate a unui popor întreg, la revenirea directă a lui Jupiter, lucrurile se pot răsturna radical. Am văzut cu toții spectacole triste și revoltătoare de ipocrizie și tupeu, chiar de la tribuna Parlamentului, am retrăit răstălmăciri ale realității făcute cu bună știință de cei care dețin puterea legislativă. Paradoxal, hoții strigă hoțul și aruncă vina pe forțe oculte (sună scorpionic, nu-i așa?), se joacă de-a lupii moraliști căutându-și sprijin în „turmă”. Revenirea în mers direct a planetei Jupiter poate aduce o rază de speranță, dar este nevoie de acțiuni radicale și de implicare totală din partea fiecăruia pentru a putea deveni o forță comună (Scorpion). Să nu uităm, că spre sfârșitul tranzitului lui Jupiter prin Scorpion, în noiembrie 2006, Saddam Hussein a fost condamnat la moarte prin spânzurare.

  Jupiter este o planetă a creșterii, a exacerbării. Energia sa amplifică, prin tranzit, ceea ce găsește sprijinindu-ne în conturarea unei perspective corecte asupra unor situații de viață. În România, tranzitul lui Jupiter prin Scorpion, mai ales în perioada de retrogradare, pare să fi amplificat mizeria morală în care se scaldă o mare parte a populației acestei țări, mizerie morală (Scorpion) încurajată de ignoranță, lipsă de cunoaștere și de educație, de lipsa de perspectivă (reversul medaliei în cazul energiei lui Jupiter). Apoi, pare să fi amplificat, pentru a deveni mai mult decât evident chiar și pentru cei mai orbi, mizeria morală în care se scaldă mulți dintre cei care ne conduc și care au puterea (Scorpion) de a emite legi (Jupiter). Se vorbește de ani de zile despre asanarea morală a vieții politice românești. Tranzitele momentului favorizează acest lucru. Întrebarea este dacă noi, ca societate, mai avem puterea să o facem sau lăsăm instituțiile statului să fie corupte până la capăt, să se umple din nou până la refuz de incompetență și de corupție?

  Să înțelegem însă că planetele nu acționează pentru noi, ci noi cu sprijinul energiei lor. Tot ceea ce în decursul retrogradării lui Jupiter părea inaccesibil, odată cu revenirea sa la mersul direct devine accesibil. Cu condiția să fi exersat, experimentat, dezvoltat ceva noi cu noi în perioada de retrogradare. Pentru că fiecare dintre noi este o piesă din marele tot social. Reflectăm social ceea ce avem în suflet și în filosofia de viață, în mentalități și convingeri (Jupiter). Acest lucru poate deveni o forță a distrugerii sau o forță a transformării (Scorpion) personale și sociale. Fiecare are libertatea de a-și alege tabăra, ascultând glasul propriei conștiințe morale (Jupiter).

  Aș încheia cu ceea ce scria Esop: „Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice.” Poate că reușim să răsturnăm această stare de fapt, cu ajutorul lui Jupiter în Scorpion.

  Mai multe despre tranzitul lui Jupiter în Scorpion puteți citi aici: http://astroland.ro/jupiter-in-scorpion-fulgerul-cunoasterii-in-adancurile-psihicului#.W0RI2_kzbIU

X