• Studii astrologice personalizate

  • Primim cu inima deschisă Luna Nouă din Capricorn, o energie transformatoare, aflată în preajma planetei Pluton și la gradul la care a avut loc conjuncția Saturn-Pluton. Orice moment de Lună Nouă este favorabil noilor începuturi, dar de data aceasta se pare undeva, în noi, atârnă încă un trecut pe care poate nu suntem deloc pregătiți să-l lăsăm în urmă. Pe de altă parte, se poate să avem acum șansa de a înțelege dacă suntem cu adevărat pe un drum de progres și de transformare sau ne învârtim în cerc. Pentru a evada din capcanele iscusite ale lui Saturn, e nevoie să transformăm cercul Timpului într-o spirală infinită. Cu alte cuvinte, nu este nevoie să reciclăm mereu aceleași povești, mentalități și trăiri, nu e nevoie să repetăm la nesfârșit istoria, ci să ieșim din cercul vicios conectându-ne la partea nemuritoare din noi, aceea care are capacitatea eternei metamorfoze (Pluton). Dar pentru asta trebuie să ne înțelegem istoria, să-i privim în față și adevărurile mai grele, fie că e vorba despre propria copilărie, fie că e vorba despre istoria neamului ori a lumii.

    Prezența lui Pluton alături de conjuncția Soare-Lună din Capricorn nu ne lasă să pășim mai departe fără să privim adevărul în față, oricum ar fi acesta. Ce ne propunem să începem în aceste vremuri tulburi? Sperăm încă o întoarcere la ce a fost? Sau înțelegem că acel ceva nu mai este, este deja trecut, că între timp avem în față alte provocări: sociale, politice, financiare, spirituale, la nivel global. Iar acestea trebuie abordate cu realism și cu o cu totul altă viziune decât până acum. Saturn, dispozitorul lunației, este încă în conjuncție cu Jupiter, un alt căutător al adevărului, în Vărsător. De aceea, oricât am încerca să ne ascundem, adevărul va veni spre noi din toate părțile.

    În harta Lunii Noi, ridicate pentru România, Ascendentul este în Capricorn, iar conjuncția Lună-Soare-Pluton este în casa I, alături de Saturn, Jupiter și Mercur în Vărsător. De aceea, e poate indicat să privim fiecare spre sine, spre propriul adevăr, spre propria realitate. Pe ce ne bazăm ca să construi mai departe? Din ce ne cresc rădăcinile? Ce anume le hrănește?

    Eris, zeița discordiei, întrupată într-o planetă pitică ce-i poartă numele se află, din Berbec, în careu cu lunația, cu Pluton. Nu-i greu să ne speriem de haos, de forțe care izbucnesc din propriile discordii interioare, multe moștenite poate din familii disfuncționale. Pentru că ori de câte ori avem Lună Nouă pe axa Rac – Capricorn nu putem să nu luăm în considerare propriul neam, arborele genealogic. Dar haosul lasă întotdeauna loc pentru creativitatea, imaginația, forța, viziunea de a construi structuri noi, lumi noi. Iar Capricornul este maestrul lumii materiale, cel care poate scoate ce e mai bun din resursele de care dispune. Să folosim cu înțelepciune ce primim și să fim deschiși să ne vedem așa cum suntem pentru a putea porni pe un drum nou, cu mai multă asumare, cu mai multă maturitate, cu acceptare față de ceea ce am ascuns în noi. Pentru că ceea ce pare să fie un dezavantaj, ar putea deveni un avantaj, sub influența astrală a acestei perioade. Unul pe termen lung, chiar.