• Studii astrologice personalizate

 • Ne bucurăm, pe 14 septembrie, de energia Lunii Pline în Pești, opoziția dintre Luminători desăvârșindu-se la ora 7:32, ora României. Ascendentul astrogramei momentului este în Fecioară, iar Soarele aflat în casa XII (casă corespondentă Peștilor) se găsește în opoziția cu Luna din Pești și casa VI (casă corespondentă Fecioarei). Soarele și Luna formează un careu în T în semne Mutabile împreună cu Jupiter din Săgetător și casa III.

  Încărcătura emoțională a acestei perioade este foarte mare, cu atât mai mult cu cât Luna se găsește în conjuncție cu Neptun, guvernatorul modern al Peștilor, dar în careu cu Jupiter, guvernatorul tradițional al acestui semn, și în opoziție cu Soarele, Marte, Venus și Mercur. Aceste tensiuni nu reprezintă decât o invitație de a lăsa la lumină Vindecătorul din noi și încurajează lucrul cu propriile emoții, depășind barierele impuse de cunoașterea teoretică, de manual. Neptun încurajează dizolvarea limitelor, a regulilor, a ideilor de perfecționism, a predispozițiilor spre autocritică și ne sprijină să eliminăm din sufletul nostru sentimentele de vinovăție, de rușine și de teamă. Ar fi poate bine să medităm zilele acestea la învățătorii pe care i-au întâlnit de-a lungul vieții, la modul în care i-am privit, dar și la zilele de școală în care, poate, am fost răniți de vreun profesor fără har pedagogic, înarmat doar cu o multitudine de cunoștințe pe care trebuia să le memorăm, fără a le înțelege și rostul în lumea pe care abia începuserăm să o deslușim.

  Energia acestui moment de Lună Plină favorizează reconcilierea cu ghidul interior, cu propriul guru, dacă vreți, dar și cu teologul interior. De aceea, ar fi bine să medităm și la învățăturile religioase care ne-au fost inoculate fără ca ele să aibă vreun răsunet emoțional în sufletul nostru și pe care le-am asimilat dogmatic.

  Aceste cercetări interioare ne pot conduce acum spre o liniștire a spiritului, a sufletului, dar și spre conștientizarea faptului că dimensiunea spirituală a ființei noastre se reflectă cel mai frumos în fapte și mai puțin în ritualuri. Acestea au cu siguranță rostul lor, iar acesta este acela de a ne trimite în străfundurile ființei noastre pentru a găsi calea către divinitate și nu în afară. Acest efort personal la care ne îndeamnă Luna din Pești și din casa VI ne va conduce încet către iertare, vindecare și acceptare de sine pentru a putea manifesta același lucru față de cei din jur.

  Aspectul de curățare interioară este accentuat de planetele din Fecioară: Marte, Soare, Venus și Mercur, iar această curățare poate avea loc pe fondul unei crize ce are legătură cu credințele noastre cele mai profunde, cu ceea ce consideram a fi adevăruri de nestrămutat, dar care ne-au condus la iluzionare și apoi deziluzionare. Degeaba căutăm sacrul în afara noastră, în Ceruri, dacă el nu se găsește în noi, în sufletul nostru, dacă nu îl manifestăm în viața de zi cu zi (casa VI), în cele mai mici gesturi, în deschiderea de a-i ajuta pe cei din jur fără să luăm asupra noastră mantaua sacrificiului ori a sacrificatului. Încărcătura de Pământ a hărții Lunii Pline (șapte din zece planete sunt în semne de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn) nu reprezintă neapărat o piedică în calea înălțării noastre spirituale, ci mai degrabă influxul necesar reamintirii faptului că datoria noastră sacră este aceea de a ne manifesta plenar latura spirituală în plan material, pe principiul „Omul sfințește locul”.

  De remarcat ar fi și faptul că Soarele și Marte din Fecioară sunt în casa XII, Saturn și Pluton din Capricorn sunt în casa IV, iar Uranus din Taur, în casa VIII. Toate acestea sunt case psihice, case care au legătură cu subconștientul, inconștientul, cu dimensiunile profunde, emoționale, spirituale ale ființei, cu capacitatea de renaștere și de transformare. Pluton aspectează pozitiv Luna și Soarele, de unde și mesajul că puterea este în străfundurile noastre, în rădăcinile care ne ancorează în lumi nevăzute, dar profund simțite, în marele inconștient colectiv.

  Notă: Articolul nu se dorește a fi o analiză amănunțită a hărții lunației, ci prezintă doar câteva idei de bază despre aceasta.

X