• Studii astrologice personalizate

 • Fara fundalul aparent obscur pe care il reprezinta Neptun, fiinta umana ar ramane un etern ratacitor fara tinta.

  In comparatie cu anii 20 si 30, timpul modern este mult mai accelerat, e pe repede inainte, la fel si karma colectiva. In anii 20 am avut opozitia Saturn-Uranus, urmata in anii 30 de cuadratura Uranus-Pluton (marea criza economica a anilor 30) si ca efect noua ordine mondiala instaurata de razboi in anii 40. Acum, am avut opozitia Saturn-Uranus intre 2008-2010, iar refacerea cuadraturii Uranus-Pluton vine mult, mult mai repede decat atunci. Ea s-a facut deja simtita, dar la grad perfect va ajunge pentru prima data in iunie 2012. Urmeaza septembrie 2012, mai si noiembrie 2013, aprilie si decembrie 2014, martie 2015, dar Uranus si Pluton vor merge la diferenta de doar un grad pana in 2018.

  In incercarea mea, poate cam prea tehnica la inceput, de a gasi punctele comune ale ultimelor mari crize ale omenirii, astrologic vorbind, am ramas in dimensiunea lor strict materiala. Si nu am vazut padurea din cauza copacilor. Nu am vazut fondul  pe care s-a facut constructia atunci (1929 – 1942) si cel pe care trebuie sa o facem acum. Tot  incercand sa gasesc „cheia” situatiei am facut mult timp o alergare sterila in jurul propriei cozi si am omis ceea ce dimensiunea de Fecioara din mine a catalogat drept „detaliul cel mai important”, cel care face ca puzzle-ul sa inceapa sa capete contur si sens: Neptun. E un fond aparent difuz, inconsistent si inselator. Dar cred ca devine inselator doar din cauza simturilor noastre. Neptun ne invata sa depasim simturile care ne duc pe cai intortocheate. Daca ar fi sa ma gandesc la un verb, acela ar fi „ a transcede”.

  Intre anii 1929 – 1942, Neptun a fost in Fecioara, semnul opus Pestilor unde se gaseste acum. Asa, si care e chestia? Se va ridica, desigur, pertinenta intrebare. Imaginea pe care o primesc in minte, asociata situatiei, este aceea a unui tablou destul de abstract care sta frumos atarnat pe peretele din sufragerie. L-am gasit acolo cand ne-am mutat si ne-a placut, desi mesajul lui era cam neclar si ne trezea un fel de melancolie ciudata, impreuna cu perceptia destul de puternica a faptului ca e ceva neinregula. Stiti voi celebra interogatie, „What’s wrong in this picture?”(Ce nu e in regula in tabloul acesta?)

  „Trecut-au anii ca nori lungi pe sesuri” de la Neptun in Fecioara si cred ca am ajuns in momentul marelui „Ahaaa! Deci despre asta e vorba!”. Mai precis, din cauza neindemanarii la sters praful, tabloul a cazut de pe perete, ocazie cu care, am constatat ca in tot acest tip a stat cu susul in jos. Desigur, dupa reinstaurarea in pozitia corecta, imaginea chiar are sens si nu mai e abstracta. E un fel de autoportret al fostului proprietar.
  Neptun e un „tip” foarte interesant care te poate duce pe cai inselatoare doar ca sa te impinga spre ceea ce ai de realizat, de fapt, in viata.  Si, la un moment dat, ridica ceata, iar tu te trezesti in mijlocul valurilor, cand te credeai pe mal. Si nu mai ai ce face. Trebuie sa inoti spre tine insuti, spre destinul tau si spre sursa tuturor lucrurilor.  La fel e si la nivel social.

  De la descoperirea lui oficiala pe 23.09.1846, cand se afla la 25 de grade Varsator si pana azi, Neptun ne-a lasat sa cadem, ca umanitate, in toate capcanele posibile, in trecerea lui prin semnele zodiacale, asta ca sa nu fie nevoie sa privim mult prea mult in urma si sa ne ratacim prin istorie. Mai mult, capcanele au dus si la dependente diverse. Cel mai recent exemplu fiind cel al dependentei de tehnologie, de mediile virtuale si de iubirile online, ca sa mentionez doar cateva. Desigur, pelerinajul lui Neptun prin cele 12 semne astrologice nu a insemnat doar o lista de neajunsuri pentru ca, daca ar fi asa, nu am mai putea pune lucrurile in perspectiva. Vine vremea sa punem tabloul in pozitia corecta si sa completam singuri pe linia punctata pentru ca ar trebui sa avem raspunsurile.

  •    Uranus in Bebec, Pluton in Rac vs Uranus in Berbec, Pluton in Capricorn

  Iata, un moment bun pentru a preciza ca efectele acestui tip de combinatie astrologica sunt resimtite pe perioade mult mai mari de timp. Genul acesta de aspect are rolul de a declansa, de a trage semnalul de alarma, dar nu ne baga si in traista.

  Ne intoarcem in anii 30 si gasim acolo imaginea monstruoasa a nazismului care a avut o ascensiune ametitoare in acea perioada. Uranus a venit atunci sa puna sub semnul intrebarii modul de folosire a resurselor, a bogatiilor, a teritoriilor geografice (Rac). Pluton este responsabil de folosirea resurselor si cred ca, din Rac, ne-a avertizat ca istoria se repeta si va trebui sa o rescriem la un moment dat. De asemenea, s-a propagat ideea ca siguranta depinde de concentrarea  puterii in mana unui grup restrans, familie, clasa, partid. Definitorie pentru anii 30 este marea criza economica mondiala care a generat intr-un final al Doilea Razboi Mondial. Citeste tot articolul in Astrotext.